Área Privada:
  •  


Prevenció dels Trastorns de l'Esquena

Músculs de l'esquena 

Click para aumentar
  

A l’esquena tenim una gran quantitat de músculs. Estan disposats en diverses capes, uns superficials (propers a la pell) i altres més profunds.

Els músculs superficials són els encarregats de fer els moviments voluntaris de l’esquena i mantenir-ne les postures. Aquests músculs són grans i potents. Els músculs superficials són els dorsals, els trapezis, els romboides, els deltoides posteriors, els iliocostals i els esternoclidomastoïdals.

Els músculs més profunds són els que ens ajuden a mantenir-nos drets. Són músculs petits, menys potents que els superficials. És freqüent que es contracturin quan fem esforços intensos o prolongats, o bé quan estem en tensió, ja que com que són menys potents no toleren esforços intensos. Els músculs profunds més importants són, entre altres, els interespinosos, els escalens, els músculs rectes i oblics del cap i els esplenis.

A més d’aquests músculs propis de l’esquena n’hi ha d’altres que tenen un paper important en el manteniment de la postura i en la posició de la columna vertebral: són els músculs abdominals, glutis i isquiotibials.