Área Privada:
  •  


Prevenció dels Trastorns de l'Esquena

Impacto 

Click para aumentar
  

El mal d'esquena és el dolor més freqüent en els països industrialitzats. De fet, vuit de cada deu persones tenen mal d'esquena en algun moment de la seva vida.  

Pot aparèixer com a manifestació d'una malaltia d'un altre origen, tot i que en el 95% dels casos la causa és un mal propi de l'esquena, com una contractura muscular, hèrnia discal, escoliosi, etc. o fins i tot, com passa en el cas de les lumbàlgies (dolor en la part baixa de l'esquena), sovint no es troba una malaltia o lesió concreta que expliqui el dolor, i aquest se'n va al cap d'uns dies de tractament.  

El mal d'esquena és la causa més comuna de baixa laboral en les persones de més de 45 anys: es calcula que a Europa es poden arribar a perdre fins a 600 milions de jornades laborals cada any per aquest motiu.

Aquesta pèrdua de jornades de treball, sumada a les despeses que suposa l'assistència mèdica a totes les persones amb mal d'esquena, genera una despesa que pot arribar a suposar el 2% del producte interior brut d'aquests països.