Área Privada:
  •  


Prevenció de Malalties de la Pròstata

Impacte de les malalties de la pròstata 

Click para aumentar
  

Els problemes de la pròstata poden afectar els homes en qualsevol moment de la vida, tot i que és cert que:

  • En els homes joves el problema més comú és la prostatitis.
  • En els homes de més de 50 anys, la malaltia més comuna de la pròstata és la hiperplàsia benigna de la pròstata (HBP), que és bastant freqüent i no té relació amb el càncer de pròstata.
  • El càncer de pròstata rarament es presenta en homes de menys de 50 anys; a partir d'aquesta edat la incidència augmenta més que qualsevol altre càncer.

Les xifres del càncer de pròstata

Les malalties de la pròstata provoquen símptomes urinaris i en la funció sexual, i, per tant, disminueixen la qualitat de vida dels homes que les tenen i també dels qui l'envolten.

El 15% dels homes entre 40 i 50 anys i el 30% dels de més de 70 anys tenen símptomes urinaris derivats d'alguna malaltia de la pròstata. Els símptomes principals són desig freqüent d'orinar, pèrdua de força del raig miccional o dificultat per començar a orinar. Aquests símptomes urinaris interfereixen amb les activitats quotidianes i disminueixen la qualitat de vida.

La repercussió sobre la funció sexual s'inicia amb els primers símptomes urinaris, i afecten sobretot la qualitat erèctil, l'ejaculació i l'orgasme. Aquests símptomes poden augmentar pels tractaments, sobretot els quirúrgics (encara que la majoria tenen solució, i gairebé tots els homes recuperen la funció sexual completa durant l'any després de la cirurgia).