Área Privada:
  •  


Prevenció de l'Obesitat

L´obesitat 

Click para aumentar
  

L'obesitat i el sobrepès són l'acumulació anormal o excessiva de greix al cos. 

Fins fa poc es considerava un problema exclusiu dels països desenvolupats, però actualment està augmentant arreu del món, sobretot en la població que viu en ciutats. L'Organització Mundial de la Salut considera l'obesitat "l'epidèmia infecciosa del segle XXI".

Les xifres de l'obesitat

El cos humà necessita energia per viure, i l'obté a través dels aliments que menja. Aquesta energia, que es mesura en calories, s'utilitza per mantenir el funcionament de l'organisme (metabolisme basal), per fer la digestió dels aliments (termogènesi) i per fer exercici.  

L'obesitat es produeix quan s'ingereixen més calories de les necessàries. Tot i que pot haver-hi altres motius, l'obesitat gairebé sempre és deguda a:

  • La ingesta d'aliments hipercalòrics, rics en greixos i sucres.
  • La disminució de l'activitat física: feina sedentària, mitjans de transport i tipus d'oci actuals. 

Tenim fórmules senzilles per saber si hi ha obesitat i en quin grau. El mètode més utilitzat és l'índex de massa corporal. La distribució del greix en el cos determina, a més, el tipus d'obesitat.

L'obesitat no és només un problema estètic, és una malaltia que implica riscos greus per a la salut.

L'obesitat es pot tractar de diverses maneres, però sempre s'ha de fer amb el consell d'un professional sanitari i adaptat al nostre cas individual. L'èxit del tractament depèn de la decisió personal de reduir l'excés de greix i, sobretot, de aconseguir mantenir-lo canviant hàbits d'alimentació i d'activitat física.