Área Privada:
  •  


Actualitat

Acció europea contra el càncer de cèrvix 

Del 23 al 29 de gener ha tingut lloc la Setmana europea per a la prevenció del càncer de coll d’úter, una malaltia que causa la mort de 30.000 dones al continent europeu. 

07/02/2011 

Segons les dades del’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), el càncer de cèrvix és el segon més freqüent en les dones, després del de mama, (amb 500.000 casos nous l’any a tot el món, aproximadament). La incidència a l’Estat espanyol d’aquesta malaltia és molt baixa (taxa ajustada mundial el 2002: 7,6 casos nous cada 100.000 habitants l’any), amb un descens molt important des dels anys 60, tot i que actualment està estabilitzada.


Objectius del projecte
La Setmana europea per a la prevenció del càncer de coll d’úter, organitzada des del 2007 per l’Associació Europea contra el Càncer Cervical (ECCA), pretén informar sobre la transmissió del virus del papil•loma humà (VPH) i sobre la prevenció i els tractaments d’aquesta mena de càncer.

Avantatges de la vacunació
La vacuna contra el VPH és una mesura preventiva que ajuda a protegir contra certs virus molt comuns (aproximadament el 80% de les dones hi estan en contacte en algun moment de la seva vida sexual), responsables del 70% dels càncers de cèrvix. Les autoritats sanitàries espanyoles recomanen vacunar-se contra el VPH a les nenes d’11 a 14 anys.


Citologia, la prova més eficaç
Segons els experts, la citologia cervicovaginal és la prova més adequada per detectar lesions precursores de càncer de coll uterí. A fi de prevenir la malaltia o detectar-la en estadis inicials, totes les dones s’han de fer la prova regularment des de l’inici de la vida sexual.


Stop al càncer cervical
La iniciativa “Stop Cervical Cancer Petition” és una crida a totes les institucions europees i els governs de totes les nacions perquè posin en marxa programes de cribratge al continent. Aquesta iniciativa ha rebut la signatura de 670.000 persones, que donen suport al projecte. L’ECCA promou aquesta petició per atraure l’atenció dels mitjans de comunicació sobre la importància de la prevenció del càncer del coll uterí.

Aprèn com evitar el càncer de coll uterí. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Càncer de Coll Uterí, gratis a Adeslas Prevenció.