Área Privada:
  •  


Actualitat

Protegeix-te del soroll 

Segons l’OMS, Espanya és el segon país més sorollós del món després del Japó. Els sons desagradables situats per sobre dels 65 decibels poden produir alteracions greus en l’organisme. 

28/05/2012 

Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, que es va celebrar el 25 d’abril, el doctor Carlos Barajas del Rosal, otorinolaringòleg de l’Hospital USP San Camilo, informa que a l’entorn del 80% de la població de les grans ciutats està exposada de manera constant a un soroll més alt del recomanable. El tràfic i els ambients bulliciosos tenen greus conseqüències en l’organisme, com la pèrdua temporal o permanent d’audició.

Quines patologies s’associen al soroll?
L’exposició a un soroll persistent per sobre dels 80 dB com, per exemple, el soroll que produeix una perforadora elèctrica, pot ocasionar una pèrdua permanent d’audició, igual que l’enlairament d’un avió que, encara que dura poca estona, arriba als 110 dB. “El soroll no només afecta per la intensitat, sinó que també ho fa per la durada”, precisa el doctor Barajas del Rosal. El soroll excita les neurones del sistema nerviós i pot provocar ansietat, cefalees, irritabilitat o alteracions del son. “El soroll de l’ambient –continua el doctor– pot ser un problema sanitari, ja que afecta l’òrgan de l’audició i el sistema nerviós central”. 

Quan he de consultar un professional?
Els especialistes recomanen que vagi a l’otorinolaringòleg si té mal d’orella, si sent brunzits, timbres o cops que no vinguin de cap font, i si té dificultat per sentir la gent o li és impossible sentir tons alts o sons baixos. Aconsellen que es protegeixi dels sorolls, tant a casa com a la feina, amb taps i/o orelleres, que eviti els sorolls constants i forts, i que moduli el volum dels aparells de música o televisió. També es poden insonoritzar les parets o cobrir el terra amb moqueta o goma.

Accés a l’estudi original:

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas SegurCaixa. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin.

Tornar a noticies