Área Privada:
  •  


Actualitat

Més segurs a l’aigua 

Les normes de control i de seguretat que imposen les piscines i parcs aquàtics són cada vegada més rigoroses. De la mateixa manera, les autoritats també reclamen més responsabilitat per part dels usuaris. 

18/07/2011 

Amb la finalitat d’evitar imprudències i accidents en aquests llocs, s’ha posat a la disposició del públic una llarga llista de recomanacions. Des de com es pot evitar el contagi de fongs fins a la importància d’ingerir aigua per hidratar-se, passant per la utilització de cremes o bronzejadors per protegir-se del sol. S’ha d’anar molt amb compte a l’hora de capbussar-se i assegurar-se sempre de la profunditat de l’aigua en relació amb l’estatura del banyista per evitar, entre d’altres lesions, les medul·lars. Els experts assenyalen també que, abans de saltar del trampolí, s’ha de comprovar sempre la profunditat de la piscina i l’altura que hi ha fins arribar a l’aigua.

Un menut en té prou amb 10 cm per ofegar-se
És veritat que per fer cas a moltes d’aquestes recomanacions n’hi ha prou amb tenir seny, però no va malament insistir en alguns consells que, a la pràctica, semblen menys evidents. És especialment important no deixar mai sols els nens, ja que n’hi ha prou amb 10 centímetres d’aigua perquè un menut es pugui ofegar.
Les àvies tenien raó
De la llista de normes continua sorprenent que, per evitar talls de digestió, després d’haver menjat s’ha d’esperar tres hores abans de banyar-se. Les recomanacions assenyalen que també és important dutxar-se abans d’entrar a la piscina i en sortir-ne, que les sabatilles s’han de treure només per entrar a l’aigua i que, durant el bany, s’ha de dur casquet. Les normes també recorden que s’han de respectar les instruccions dels monitors (ells ens poden aconsellar quines són les atraccions més adequades per a cada edat). 

Sense ferros, estelles o superfícies lliscants
Per gaudir plenament dels serveis, les instal·lacions han de reunir unes condicions de seguretat elevades. D’aquesta manera, l’UCE exigeix, per a trampolins o plataformes, l’ús obligatori de material inoxidable, antilliscant, no estellable, amb baranes de seguretat per als accessos i graons de superfície plana i llisa. De la mateixa manera, piscines i parcs aquàtics han de tenir recepció i àrea de control, a més d’instal·lacions sanitàries.

Evita accidents domèstics amb informació i consells. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció d'Accidents Infantils, gratis a Adeslas Prevenció.