Área Privada:
  •  


Actualitat

Cada vegada hi ha més obesos a Europa 

L’obesitat es va multiplicar per tres durant l’any passat en aquest continent: el grup poblacional que experimenta un índex més alt de massa corporal és el format pels majors de 65 anys. 

01/02/2012 

Segons les dades facilitades per l’Eurostat, a la UE hi ha gairebé la mateixa proporció d’obesos que als Estats Units. L’any 2008, la proporció de dones adultes amb sobrepès d’aquest continent arribava només al 8%. No obstant això, en tan sols un any, aquest problema ha arribat a gairebé un 24%. Els homes tenen un percentatge similar: del 7,6% (2008) al 24,7%. Als EUA, la xifra de l’any 2009 va arribar a un 26,8% per a dones i un 27,6%, per a homes.

D’Itàlia, a la Gran Bretanya
Romania, Itàlia i Bulgària són els països amb uns nivells de sobrepès menors (un 12%). Altrament, a Estònia, Letònia, Malta i la Gran Bretanya es concentren les proporcions més grans. Concretament, a la Gran Bretanya s’arriba al 23,9%, en el cas de les dones.

Ni al cap ni a la cua
A Espanya, la població major de 18 anys amb sobrepès arriba a un 14,4% en les dones i un 17% en els homes. Pel que fa al grup de majors de 65 anys, els nivells d’obesitat en les dones arriben al 26,8% i en els homes, al 23,9%.

A més estudis, menys pes
També s’ha observat a l’Eurostat, que l’obesitat és inversament proporcional al nivell d’estudis. És a dir, com més nivell acadèmic té un europeu, menys probabilitats té de ser obès. Pel que fa a les joves amb estudis universitaris, a Espanya, només el 6% té sobrepès, mentre que en les que deixen d’hora els estudis, el percentatge arriba fins al 21,1%. En els homes que tenen nivells baixos de formació, l’obesitat arriba al 21%, mentre que en els que tenen estudis superiors, no arriba al 13%. .

Mantingues el teu pes en nivells saludables. Apunta't gratis a prevenir l'obesitat amb Adeslas SegurCaixa.