Área Privada:
  •  


Actualitat

Relació entre obesitat i càncer 

Noves investigacions ho confirmen: l’excés de pes es vincula amb aquesta patologia, sobretot en els casos en què té una base hormonal. 

15/01/2012 

Durant el cicle de conferències “Per viure millor” que es va dur a terme a Bilbao, el director del departament d’Endocrinologia i Nutrició de la Clínica de la Universitat de Navarra (CUN), Francisco Javier Salvador, va afirmar que “qualsevol tractament contra l’obesitat s’ha de considerar com un element més que cal tenir en compte en la prevenció de la malaltia tumoral”. Les persones obeses tenen més risc de patir una malaltia oncològica perquè hi ha una relació directa entre l’obesitat i l’aparició de determinats tumors.

Tumors amb base hormonal
Hi ha una multitud de treballs que indiquen que hi ha més càncers en la població obesa que en la que no ho és. En la ponència “Com combatre l’epidèmia d’obesitat i les seves complicacions”, l’especialista navarrès va afirmar que hi ha prou evidència científica com per sostenir que l’obesitat es relaciona íntimament amb els càncers que tenen una base hormonal. En el cas de les dones, amb els d’ovari, mama i endometri; en els homes, de colon, pròstata, ronyó i bufeta. Segons els últims descobriments, el teixit adipós és un teixit viu, en el qual les cèl·lules es reprodueixen “d’una manera espectacular”, subratlla l’expert.

Altres patologies
El sobrepès i l’obesitat es relacionen directament amb el càncer i amb malalties cardiovasculars, hipertensió i diabetis. Aquestes patologies, se’ls hauria d’afegir l’apnea del son (interrupció de la respiració quan s’està dormint), ja que més d’un 80% de les persones amb un índex de massa corporal igual o superior a 35 tenen problemes respiratoris greus mentre dormen.

Incidència a Espanya
D’acord amb la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat, el 23% de la població espanyola de més de 18 anys té obesitat, malaltia present en el 35% de les persones majors de 65 anys. Pel que fa als menors, l’excés de pes greu afecta el 19%.

 Mantingues el teu pes en nivells saludables. Apunta't gratis a prevenir l'obesitat amb Adeslas SegurCaixa.