Área Privada:
  •  


Actualitat

Un molt bon exemple 

El fet de saber que algunes celebritats pateixen o han patit càncer de mama anima moltes dones a fer-se proves de diagnòstic precoç per detectar la malaltia.  

23/05/2011 

Luz Casal, Esperanza Aguirre, la Mari (cantant de Chambao), Kylie Minogue, Olivia Newton-John... totes elles tenen una cosa en comú: s’han hagut d’enfrontar al càncer de mama en algun moment de les seves vides. Donar a conèixer l’experiència ha resultat clau per a moltes dones. 

Ajudar a prevenir
D’acord amb les dades ofertes per l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), des que Esperanza Aguirre va fer públic que patia càncer, la unitat de mama de l’associació ha tingut, a Madrid, un 20% més de peticions de mamografies. Tal com informen des de l’AECC, aquest efecte es produeix sempre que una persona famosa anuncia que està malalta i dura uns quants mesos.

Donar esperança
L’alt nombre de casos de càncer de mama patits per gent famosa i que s’han resolt amb èxit fa que moltes dones perdin la por a la malaltia i que participin en programes de prevenció, que són fonamentals en la lluita contra la malaltia. Tal com assenyala l’AECC, “s’ha pogut demostrar que, gràcies a les campanyes de diagnòstic precoç de càncer de mama, la mortalitat causada per aquesta malaltia ha disminuït d’una manera significativa, almenys quan el diagnòstic es fa a l’edat de més incidència (per sobre dels 50 anys)”.

Dir les coses pel seu nom
Reconèixer obertament que es pateix la malaltia i parlar del tema amb claredat és també una cosa molt positiva per a la població. La campanya “Diguem les coses pel seu nom. No és una llarga i penosa malaltia, és càncer”, impulsada per SEOM (Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica), FAPE (Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya) i ANIS (Associació Nacional d’Informadors de la Salut) fa palesa la importància de transmetre a la societat que el càncer és una malaltia gairebé normal que al llarg de la vida patirà algú de la majoria de les famílies.

Si vols detectar a temps el càncer de mama inscriu-te al nostre Pla de Prevenció del Càncer de Mama, gratis a Adeslas Prevenció.