Área Privada:
  •  


Actualitat

Dona, cuida el teu cor 

Tres de cada deu morts entre la població femenina espanyola estan relacionades amb la salut cardiovascular. Tot i això, les dones continuen sense dedicar al cor l’atenció que es mereix. 

07/02/2011 

La Fundació Espanyola del Cor (FEC) sosté que la malaltia cardiovascular ja és la primera causa de mort en la dona adulta a l’Estat espanyol, per sobre d’altres patologies, com el càncer de mama. Els problemes cardiovasculars més prevalents són l’ictus, la malaltia coronària i la insuficiència cardíaca.

Enemics per combatre
La prevalença de les malalties del cor s’ha reduït en la població masculina, però no en la femenina. D’acord amb els experts de la FEC, la manca de conscienciació social sobre el grau en què aquestes patologies afecten la dona, i també l’augment del tabaquisme i el sedentarisme en la població femenina, tenen molt a veure amb l’augment del problema.

Malalties cardiovasculars en la dona
El perfil hormonal de la dona la protegeix fins a l’arribada de la menopausa, moment en què hi ha una caiguda d’estrògens. Per això, les malalties coronàries es manifesten en la dona uns deu anys més tard que en l’home. D’altra banda, els símptomes de la malaltia coronària no són iguals en tots dos sexes. En el cas de la dona, se solen associar a més cansament, a la manca d’aire, marejos o malestar estomacal. El coneixement escàs dels símptomes fa que moltes els passin per alt.

Factors de risc
Les persones fumadores, amb nivells alts de colesterol “dolent”, diabetis o hipertensió tenen més possibilitats de patir del cor. L’obesitat, l’excés de greix a l’abdomen, el sedentarisme, l’alimentació alta en sal i desequilibrada i l’estrès també potencien el risc cardiovascular.

La malaltia cardiovascular es pot prevenir i controlar. Inscriu-te al nostrePla de Risc Cardiovascular, gratis a Adeslas Prevenció.