Área Privada:
  •  


Actualitat

Associen el comportament infantil amb la lactància materna 

Científics de la Gran Bretanya afirmen que els nens que són alletats durant, almenys, quatre mesos, tenen menys problemes de comportament que els que són alimentats amb llet artificial. 

23/05/2011 

Encara que la relació entre aquests dos fets no és del tot clara, els investigadors apunten que l’alt contingut que hi ha a la llet materna d’àcids grassos poliinsaturats essencials, nutrients i hormones podria tenir un paper important en el desenvolupament del cervell i el sistema nerviós central dels nens.

Un vincle molt especial
Segons els experts, la relació afectiva que es crea entre la mare i el bebè durant la lactància materna també podria tenir a veure amb el bon comportament futur del nen. El vincle que es crea entre la mare i el nen els primers mesos de vida produeix seguretat al bebè, a més de tranquil·litat i plaer. Quan el vincle és molt fort, potenciat, per exemple, per la lactància materna, les probabilitats que el nen creï relacions saludables en el futur augmenta. Pel contrari, si durant aquests mesos la mare dóna poc afecte al fill, això podria causar problemes emocionals i de conducta al llarg de la vida.

Sobre la investigació
L’estudi, en el qual hi van participar més de 10.000 mares i fills, el va dirigir la professora Maria Quigley, que va comptar amb un equip d’investigadors de la universitats d’Oxford, Essex i York i de l’University College de Londres. D’acord amb els resultats obtinguts, només un 6% dels nens que van ser alletats almenys durant quatre mesos van mostrar problemes de comportament (ansietat, hiperactivitat o tendència a mentir), enfront del 16% dels que van ser alimentats amb llet artificial.

Missatge per a totes les mares
Els experts del Col·legi Reial de Llevadores de la Gran Bretanya (RCM) van considerar positius els resultats de l’estudi de Quigley, ja que subratlla els beneficis de la lactància materna. No obstant això, i tal com apunten, aquests resultats no han d’afectar les mares que opten per la lactància artificial: “No hem d’enviar un missatge negatiu a les mares que no han pogut alletar els fills o fer-les sentir culpables perquè els alimenten amb llet artificial”.

Assegura la teva salut i la del teu nadó. Inscriu-te al nostre Pla de Cures de l'Embaràs i el Puerperi, gratis a Adeslas Prevenció.