Área Privada:
  •  


Actualitat

Saps què mira el teu fill a internet? 

Segons un informe de la Universitat del País Basc (UPV), els pares dels nens espanyols s’han d’implicar més per reduir els riscos d’internet sobre els menors. 

06/06/2011 

Aquest treball, que s’ha elaborat dins de la xarxa europea d’investigació EU Kids Online, determina que el grau d’incidència de la majoria dels riscos d’internet que poden afectar els infants és menor a Espanya que en la mitjana dels països europeus. Els resultats són fruit d’una macroenquesta que es va fer a més de 25.000 nens i nenes de 9 a 16 anys de 25 països europeus i a un dels seus pares sobre l’ús que fan d’internet i els riscos que han experimentat fent-ne aquest ús.

Més implicació
Segons les dades, el 67% dels pares els fills o filles dels quals han rebut missatges de tipus sexual, el 61% dels que han rebut missatges de persecució sexual i el 51% dels que han accedit a continguts sexuals desconeixien aquests fets. Sobre aquest aspecte, la directora de l’estudi, Maialen Garmendia, va assenyalar que “és molt difícil protegir els menors de tots els riscos que hi ha a internet. No obstant això, l’ajuda dels pares és clau perquè puguin superar aquests riscos sense conseqüències negatives”.

L’11% consulta continguts per a adults
L’estudi afirma que l’11% dels menors espanyols entre 9 i 16 anys diu que ha accedit a continguts sexuals, enfront del 14% de mitjana que ho ha fet a Europa. En la recepció de missatges de tipus sexual també es produeix una diferència notable entre Espanya i la mitjana europea: un 9% dels menors espanyols entre 11 i 16 anys van rebre algun missatge d’aquesta mena, mentre que a escala europea va ser el 15%.

Trobades amb desconeguts
L’ús de les noves tecnologies per al contacte amb desconeguts ha estat un altre dels aspectes que s’ha analitzat a l’estudi. El 30% dels menors a Europa i el 21% a Espanya van afirmar que havien inclòs persones que no coneixien cara a cara entre els contactes d’internet i el 9%, tant a Europa com a Espanya, es va citar en persona amb gent que coneixia a través d’aquest mitjà.

 

 Coneix a fons la teva sexualitat. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Riscos de la Sexualitat, gratis a Adeslas Prevenció.