Área Privada:
  •  


Actualitat

Infossex: més de 1.000 trucades. 

El telèfon d’informació sexual de la Societat Sexològica d’Extremadura l’atenen professionals especialitzats en orientació i teràpia sexual, psicòlegs i psicopedagogs. 

01/02/2011 

Aquesta iniciativa, posada en marxa el 2007 per la Societat Sexològica d’Extremadura sota la subvenció de l’Institut de la Joventut de la Conselleria de Joves i Esport, ha rebut més de 1.100 trucades el 2010. Aquest telèfon està operatiu els divendres, dissabtes i diumenges de 10.00 a 22.00 hores. Les trucades registrades es conserven en l’anonimat. El servei té també una adreça de correu electrònic que es respon a diari.

Quins en són els objectius?
Tal com afirmen els promotors d’aquesta iniciativa, “Infossex va sorgir amb l’objectiu d’informar la població jove sobre temes relacionats amb la sexualitat i amb la seva activitat pretén modificar hàbits no saludables, inculcar una actitud de prevenció de les malalties de transmissió sexual (ETS) i disminuir mites i creences relacionades amb la sexualitat”.

Les noies hi truquen més
Les dades recopilades l’últim any fan palès que són les noies les que més recorren a aquest servei, i sumen entre totes el 51% de les trucades. Pel que fa a l’edat dels que truquen a Infossex, l’organització sosté que la majoria tenen entre 20 i 12 anys, seguits pel grup format per joves de 24 a 27 anys. Les consultes de menors de 17 anys amb prou feines suposen un 3%.

Què els interessa?
La majoria de les trucades estan relacionades amb mètodes anticonceptius (27%) o amb mètodes anticonceptius d’emergència (21%), como la pastilla de l’endemà. La informació sobre malalties de transmissió sexual (MTS) la demanen un 21% dels joves. En la resta de les trucades els temes de consulta més repetits són les disfuncions sexuals, els tests d’embaràs i les conductes de risc.   

Coneix a fons la teva sexualitat. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Riscos de la Sexualitat, gratis a Adeslas Prevenció.