Área Privada:
  •  


Actualitat

Cuida els hàbits, respiraràs millor 

Les dietes poc saludables i el tabaquisme eleven el percentatge d’adults que pateixen malalties respiratòries cròniques com l’asma, l’EPOC i l’apnea del son.  

06/06/2011 

Durant la XXIX Jornada Pneumològica que es va dur a terme l’abril passat a Catalunya, el doctor Eduard Monsó, president de la Societat Catalana de Pneumologia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de les Balears, va declarar que els mals hàbits de la població incideixen negativament en la salut respiratòria dels espanyols. Segons les dades que es van fer públiques a l’esdeveniment, un de cada cinc adults pateix una malaltia respiratòria crònica.

Tabac i obesitat en el punt de mira
Les patologies respiratòries més freqüents a Espanya són l’asma, la malaltia pulmonar obstructiva crònica i la síndrome d’apnea del son. Tal com va explicar el doctor Monsó quan va intervenir, aquesta situació la provoquen, en gran mesura, els mals hàbits de la població com el tabac i les dietes poc saludables, que s’associen a l’obesitat. “La contaminació atmosfèrica també afecta la respiració de manera negativa, encara que no sigui tan determinant”, va afegir l’expert.

Patologies en augment
Durant la jornada també es va informar als assistents de l’increment del nombre d’adults que pateix una malaltia respiratòria crònica. El doctor Monsó va explicar que aquest augment de casos es deu, en part, al fet que “s’estan descobrint malalties que fins ara es desconeixien”.

Objectiu: prevenció
El congrés va incloure també una sessió commemorativa sobre els 30 anys de teràpies respiratòries domiciliàries on es van analitzar els avenços que es van aconseguir al llarg d’aquesta etapa i els objectius en el futur. D’acord amb Monsó, “una de les millores més importants és la mobilitat que s’ha aconseguit introduir en els aparells fins al punt de convertir-los en portàtils, fet que ha permès als malalts crònics poder sortir al carrer i caminar”. Tot i els notables avenços, però, l’expert va puntualitzar que l’objectiu principal continua sent identificar les malalties respiratòries amb antelació suficient per evitar que es facin servir aquestes màquines.

Controla l'asma i els seus símptomes. Inscriu-te al nostre Pla de Cures de l'Asma, gratis a Adeslas Prevenció. Controla el asma y sus síntomas.