Área Privada:
  •  


Actualitat

L’OMS alerta de l’enorme càrrega de les malalties cròniques  

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) informa que les malalties cròniques no transmissibles causen més morts que totes les altres malalties juntes.  

06/06/2011 

Els problemes cardíacs i respiratoris, el càncer i la diabetis tenen avui en dia proporcions epidèmiques que superen en nombre patologies com la malària, la sida o la tuberculosi. D’acord amb l’informe de l’OMS, “les malalties cròniques no transmissibles suposen una enorme càrrega pel que fa al patiment humà i ocasionen danys greus a la humanitat, tant en l’aspecte econòmic com en el social”.

Prendre mesures
El progrés d’aquestes malalties ha augmentat molt en poc temps, cal prendre mesures per frenar aviat aquesta avançada o serà impossible gestionar-la. Les malalties cròniques no infeccioses van ser la causa del 63% dels 57 milions de morts que es van registrar a tot el món l’any 2008. Segons els experts de l’OMS, aquestes xifres es podrien reduir ostensiblement si la població deixés de fumar, consumís alcohol amb moderació i controlés el sobrepès. Aquest canvi d’hàbits salvaria milions de vides i evitaria molt patiment.

Canvi d’hàbits
D’acord amb l’informe, entre fumadors actius i passius, gairebé 6 milions de persones moren cada any a causa del tabac. L’OMS adverteix que, si no hi ha un canvi d’hàbits, l’any 2010 aquesta xifra arribarà als 7,5 milions (el 10% de les morts anuals mundials). El sedentarisme, causa fonamental del sobrepès i l’obesitat, és darrere de 3,2 milions de morts, mentre que la ingesta elevada d’alcohol en provoca 2,5 milions.

Una situació que empitjora
La població envelleix al mateix temps que creix l’impacte d’aquestes patologies no infeccioses. Donat el panorama, es preveu que les morts anuals s’incrementaran arreu del món els anys vinents, especialment en les regions pobres. Segons l’OMS, aproximadament el 80% de morts per malalties cròniques no transmissibles es produeixen en països amb ingressos baixos i mitjans i són la causa més freqüent de mort en la majoria dels països, excepte a Àfrica. En aquest continent, aquesta mena de patologies creix molt ràpidament i es calcula que superaran altres malalties en el fet de ser la causa de mort més comuna l’any 2020.

 Millora la teva salut i assegura la teva qualitat de vida. Inscriu-te gratis en el Plans de Prevenció ¨d’Adeslas