Área Privada:
  •  


Actualitat

Quan el dolor esdevé crònic 

El dolor d’esquena és una molèstia duradora i molt estesa entre la població. No obstant això, molts dels que la pateixen no comencen cap tractament. Les raons per no fer-ho: consideren el dolor “suportable” i no confien en les teràpies.  

02/01/2012 

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU ) ha dut a terme una enquesta amb més de 2.400 persones sobre el dolor crònic. Els resultats indiquen que un 45% de la població espanyola pateix aquesta mena de molèsties, el 33% dels quals afirma que el malestar ha estat diagnosticat per un metge. Segons les respostes, quatre de cada deu enquestats pateixen dolor crònic fa més d’una dècada.

L’esquena i els ossos; el que més mal fa
Un apartat de l’entrevista aborda la causa a la qual els participants atribueixen el dolor. D’acord amb els resultats, un 16% atribueixen la molèstia als problemes d’esquena; un altre 16%, als músculs i als ossos; un 13%, als lumbars; un 12%, al cap, i un 7%, un 5% i un 4%, als problemes de coll, digestius i ginecològics, respectivament.

Un 37% ha faltat a la feina
Set de cada deu entrevistats s’han posat en mans d’un metge durant l’últim any. Els que no han començat un tractament expliquen que no ho han fet perquè el dolor és suportable, perquè els tractaments són cars, per por als efectes adversos dels medicaments o perquè dubten de l’eficàcia de les teràpies.

Cal no resignar-se
L’OCU aconsella abandonar l’esperit derrotista, no desesperar-se davant els obstacles, no resignar-se, mantenir una conducta activa i anar al metge. L’organització recalca la importància de no automedicar-se i buscar ajuda psicològica si cal. Quatre de cada deu enquestats reconeixen que el malestar ha afectat molt la seva activitat general i laboral i gairebé un 40% admet que ha faltat algun dia a la feina.

Aconsegueix una esquena forta i sana. Apunta't aprevenir els trastorns de l'esquena gratis amb Adeslas SegurCaixa.