Área Privada:
  •  


Actualitat

Relació entre diabetis, pes i embaràs 

El sobrepès és un factor de risc de la diabetis gestacional. Un estudi recent assenyala que les dones que s’engreixen entre embarassos tenen més possibilitats de desenvolupar-la en la segona gestació.  

18/07/2011 

Un 4% de les embarassades amb sobrepès pateixen diabetis gestacional. Com a conseqüència, els bebès solen pesar més i elles augmenten el risc de desenvolupar hipertensió. Samantha Ehlich, directora de la Divisió d’Investigació de Kaiser Permanente (Califòrnia, EUA), basant-se en estudis anteriors, comenta que, una intervenció per ajudar a aprimar pot retardar l’aparició de la diabetis de tipus 2. Dels efectes de l’aprimament en el risc de desenvolupar diabetis també se’n fa eco el nou estudi que s’ha publicat a la revista Obstetrics and Ginecology.

Recerques amb 22.000 dones
L’estudi, que ha dut a terme Ehlich i el seu equip, comprenia informació d’un període de més de 10 anys de 22.000 dones que van tenir el primer i el segon embaràs en les instal·lacions de Kaiser Permanente. Segons les conclusions, de cada 1.000 dones, 46 pateix diabetis gestacional en el primer embaràs, 52 en el segon i 18 en ambdós embarassos. A més, el risc de desenvolupar diabetis durant el segon embaràs va augmentar en totes les dones, segons la quantitat de quilos que es van engreixar amb el primer bebè. 

 El risc d’engreixar-se entre embarassos
Els investigadors van constatar que, si es trien dues dones de les mateixes característiques (alçada i pes), la que s’engreixa entre els embarassos multiplica per dos el risc de desenvolupar diabetis gestacional en el segon embaràs, respecte de la que no ho fa. Si aquesta dona s’arribés a engreixar-se 8 quilos entre embarassos, el risc de patir diabetis gestacional en el segon embaràs es quadruplicaria.

Mantenir un pes saludable
D’acord amb les declaracions del doctor Villamar, de la Universitat de Michigan, “el risc de desenvolupar diabetis gestacional en un segon embaràs creix segons la quantitat de quilos que la dona s’ha engreixat després del primer embaràs. El missatge és que les dones han de mantenir un pes saludable abans i després de l’embaràs”.

Assegura la teva salut i la del teu nadó. Inscriu-te al nostre Pla de Cures de l'Embaràs i el Puerperi, gratis a Adeslas Prevenció.