Área Privada:
  •  


Actualitat

Junts contra el càncer 

El 4 de febrer se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer, una malaltia que, del 2005 al 2015, causarà la mort de 84 milions de persones arreu del món, segons l’OMS. 

01/02/2011 

Cada any, 12,7 milions de persones descobreixen que tenen càncer i 7,6 milions moren a causa d’aquesta malaltia. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que, si no es du a terme una acció immediata, les morts per càncer augmentaran en gairebé un 80% l’any 2030, sobretot en països d’ingressos baixos i mitjans, on hi ha menys informació sobre prevenció i menys mitjans sanitaris per detectar o tractar la malaltia.

La prevenció és clau 
Segons les últimes dades ofertes per la Fundació Mundial per a la Investigació del Càncer (WCRF, sigles en anglès), prop d’un terç dels càncers més comuns es poden prevenir mantenint hàbits senzills, com ara seguir una dieta sana i variada, fer exercici de manera regular, mantenir un pes saludable i limitar el consum d’alcohol. Hi ha evidències que demostren que no fumar ni exposar-se al fum del tabac, evitar l’excés de sol i protegir-se contra determinades infeccions relacionades amb alguns càncers, també són factors clau en la prevenció.

Consell de l’expert
El doctor Eduardo Cazap, president de la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC), ha declarat: “Molts dels meus pacients m’han dit que voldrien haver seguit els consells de prevenció. Voldria parlar en nom de tots ells per demanar a cada persona que pensi com pot canviar d’hàbits per reduir els seus propis riscos de càncer, que porti les seves conclusions a la pràctica i que transmeti aquest consell als que estima”.

Declaració mundial contra el càncer
El 2005, la UICC va llançar el Dia Mundial Contra el Càncer, que pretén acostar la creixent crisi del càncer a l’opinió pública, com també als líders governamentals i als responsables sanitaris d’arreu del món. “Aquesta organització ha llançat també la “Declaració Mundial contra el Càncer”,  una iniciativa que recull signatures per donar suport a diverses mesures que s’han de prendre, de manera immediata, per reduir la càrrega global del càncer el 2020”.

Per evitar l'aparició d'un càncer de còlon inscriu-te al nostre Pla de Prevenció del Càncer Colorectal, gratis a Adeslas Prevenció.