Área Privada:
  •  


Actualitat

Una de cada tres ulleres de sol no supera els controls sanitaris  

Per protegir els ulls adequadament dels rajos de sol nocius, el Consell General de Col·legis d’Òptics-Optometristes recomana que les ulleres de sol s’adquireixin en òptiques. 

28/05/2012 

Les lents no homologades exposen l’ull a una gran quantitat de radiacions nocives. D’acord amb les declaracions del president del Consell General de Col·legis d’Òptics-Optometristes, Juan Carlos Martínez Moral, “Si les ulleres no ofereixen la protecció adequada, les radiacions nocives penetren encara més a l’interior de l’ull, fet que resulta més perjudicial que no dur cap mena de protecció”.

Quins problemes es deriven d’una protecció inadequada?
L’estiu és a tocar i, quan arriba, es multipliquen les activitats a l’aire lliure. La població espanyola passa una gran part del temps al carrer durant la temporada estival. No obstant això, la majoria dels espanyols desconeix l’impacte nociu que la radiació ultraviolada provoca als ulls, ni els riscos als quals s’exposen quan fan servir ulleres de sol no homologades. El fet de patir una exposició elevada a la radiació ultraviolada (UV), especialment a la platja i a la muntanya, incrementa el risc d’alteracions oculars severes, com la conjuntivitis, queratitis, l’aparició de processos degeneratius de la superfície ocular (pingüècula i pterigi), cataractes, retinopaties i, fins i tot, lesions cutànies que, a llarg termini, poden provocar seriosos problemes de salut ocular.

Amb la major garantia
Segons dades del Consell General de Col·legis d’Òptics-Optometristes, una de cada tres ulleres de sol que es venen a Espanya no supera els controls sanitaris necessaris. “L’adquisició de les ulleres de sol en un establiment sanitari d’òptica garanteix que les lents compleixen tots els paràmetres de seguretat i qualitat”, recorda Juan Carlos Martínez Moral.

Com cal triar unes ulleres de sol?
Per estar segurs que les ulleres de sol proporcionen una protecció adequada, és important que ens assegurem que les ulleres són homologades. Les lents han de ser de vidre o orgàniques, mai de plàstic. Per estar segurs que la protecció UV que indiquen és la correcta, cal acudir a un establiment autoritzat on es pugui disposar de l’assessorament d’un òptic-optometrista.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas SegurCaixa. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin.

 Tornar a noticies