Área Privada:
  •  


Actualitat

El xumet, protagonista 

La Fundació Salut Infantil comença una campanya divulgativa, adreçada a pares novells, sobre la utilització adequada del xumet i altres qüestions que es relacionen amb el primer any de la vida del bebè.  

04/07/2011 

Empreses del sector patrocinen la difusió de la campanya, que es du a terme a través de cartells de mides diverses que es distribueixen en farmàcies i centres de salut. Amb el contingut que es recull en aquests primers pòsters es vol donar a conèixer les pautes adequades de la utilització del xumet i també alertar dels inconvenients que el seu mal ús pot ocasionar en el desenvolupament bucofonatori dels nens.

Avantatges i inconvenients
D’acord amb les indicacions que es recopilen en aquests cartells, l’ús del xumet exercita el paladar i la mandíbula, enfortint-los i ajudant-los a desenvolupar-se d’una manera òptima. A més, gràcies a la composició, afavoreix la respiració nasal i evita l’absorció d’aire, de manera que redueix l’aparició de còlics i singlot. No obstant això, l’ús excessiu i abusiu durant un període prolongat (anys), pot afectar el bon desenvolupament de la cavitat bucal dels nens, i provocar, per exemple, malformacions dentàries.

Un projecte ambiciós
El programa engloba diversos productes que s’han fabricat amb la qualitat màxima i que s’adrecen a professionals de la salut que treballen amb bebès. Aquests productes comprenen des de tetines i xumets estàndard fins a les tetines especials per a problemes com el llavi leporí o fissura palatina, i fins a la línia específica per a bebès prematurs. En un futur proper, el projecte abastarà també l’alimentació en els primers 24 mesos de vida del bebè.

Estimulació primerenca
La Fundació preveu celebrar pròximament un congrés a València per informar sobre la investigació que fa per constatar els beneficis de l’atenció primerenca, ja des de l’hospital mateix, als nounats. L’estudi pretén comparar les diferències entre el grup de bebès que van rebre aquesta mena d’estimulació des del naixement i el grup que va entrar més tard en el programa d’estimulació primerenca de la Fundació.

 

Descobreix com millorar el benestar del teu fill. Inscriu-te al nostre Pla de Cures del Bebè, gratis
a Adeslas Prevenció.