Área Privada:
  •  


Actualitat

La xocolata ajuda a baixar de pes? 

Un estudi recent, àmpliament difós en els mitjans de comunicació, afirma que el fet de menjar xocolata es relaciona amb un pes baix. Però, això és possible?, què n’opinen els experts? 

01/05/2012 

El treball, que va dur a terme Beatrice Golomb i el seu equip de la Universitat de Califòrnia (San Diego, EUA), va recopilar dades d’un grup d’individus amb una edat mitjana de 57 anys, més de la meitat dels quals (un 68%) eren homes. Els resultats constaten que els participants que consumien més xocolata tenien un IMC (Índex de Massa Corporal) més baix que els que en consumien menys.

Aquesta afirmació es compleix sempre?
Tal com comenten els investigadors, “Aquest treball no elimina la possibilitat que algunes xocolates elevin l’IMC generalment i que, en alguns casos en particular, fins i tot ho facin en ingestes moderades”. Aquesta frase posa de manifest que el binomi xocolata-primesa, resultat de l’estudi, no s’ha de complir necessàriament.

Tota la xocolata és igual?
Pel que fa a quina és la millor xocolata per obtenir els avantatges esmentats, Golomb suggereix: “L’important és que s’elabori amb les úniques matèries grasses procedents de la mantega de cacau”. El comentari deixa fora les xocolates ensucrades i greixoses que són, d’altra banda, les més freqüents al mercat i les que més coneix la major part de la població.

L’opinió de l’expert
Ignacio Secades Ariz, endocrí d’Adeslas SegurCaixa de la Clínica Nuestra Señora de América, de Madrid, ens explica: “Generalment, la premsa s’ha fet eco d’aquesta notícia d’una manera sensacionalista, tot escollint frases de l’estudi i traient-ne conclusions inadequades. Els nutrients principals del cacau són greixos que provenen de la mantega de cacau, hidrats de carboni i proteïnes, minerals Mg, P, K, i teobromina (alcaloide), cafeïna i polifenols. La xocolata, sobretot en alguna de les varietats, té un alt contingut calòric, de manera que el fet d’ingerir-la en grans quantitats i habitualment indueix al sobrepès i l’obesitat. Se suposa que la xocolata millora l’estat d’ànim i és antidepressiva, ja que estimula la serotonina i la fenilalanina (euforitzants), però això pot produir conductes addictives i/o compulsives en persones susceptibles. Les virtuts farmacològiques i quimiosensorials de la xocolata només poden ser útils si es consumeix amb moderació”.

Accés a les publicacions de la notícia:

Mantingues el teu pes en nivells saludables. Apunta't gratis a prevenir l'obesitat amb Adeslas SegurCaixa.

Torner a noticies