Área Privada:
  •  


Actualitat

Els avantatges de tenir gos  

L’Associació de Pares de Nens amb Càncer i la Fundació Vodafone han posat en marxa un programa de teràpia assistida amb animals. Els gossos afavoreixen el procés de rehabilitació psicosocial del menor. 

01/02/2012 

Amb l’objectiu que els menors que han patit aquesta patologia superin les dificultats després dels tractaments als quals se sotmeten durant el transcurs de la malaltia, l’Associació de Pares i Nens amb Càncer (ASION), subvencionada per la Fundació Vodafone, ha impulsat un programa assistit per animals. El programa va començar l’octubre i durarà un any.

Teràpia assistida amb animals
Tot i que els destinataris del programa són els nens malalts de càncer, també s’hi poden acollir els familiars. La teràpia assistida amb animals beneficia la integració psicosocial dels nens i adolescents afectats. Durant les sessions, el psicòleg, amb la col·laboració d’un gos, aconsegueix aportar millores addicionals al nen.

Amb un company incondicional
Durant el programa, aquests animals actuen com a terapeutes i produeixen beneficis en diferents aspectes als nens: físics, psicològics i socials. Aquesta nova teràpia ha demostrat, en diversos col·lectius, que és molt positiva. Els nens que la segueixen milloren la capacitat de comunicació i “troben un company addicional que no té prejudicis, potencia les seves emocions i els ofereix un estímul multisensorial”.

Combinació de teràpies
Es tracta d’un programa de rehabilitació que combina teràpies convencionals amb la nova teràpia amb gossos. Una iniciativa pionera que desenvolupa el seguiment i la detecció precoç de les necessitats i els problemes del nen o de l’adolescent amb càncer.

Millorar la teva qualitat de vida és possible. Apunta't al Pla de Cures del Càncer, gratis amb Adeslas SegurCaixa.