Área Privada:
  •  


Actualitat

Al·lèrgia a l’arbre de Nadal  

L’arbre, protagonista en moltes llars durant les festes nadalenques, pot desencadenar al·lèrgies i brots d’asma.  

15/01/2012 

D’acord amb una nova investigació que s’ha dut a terme a la Gran Bretanya, la “síndrome de l’arbre de Nadal” la causa la floridura que creix entre les agulles i l’escorça. Aquest florit és present en els arbres naturals i creix amb rapidesa en les llars amb calefacció central.

La clau és el florit
L’al·lergòleg Lawrence Kurlandsky, que estava interessat a descobrir perquè les malalties respiratòries augmentaven durant el Nadal, va demanar als amics de la Universitat Upstate Medical de Nova York que li lliuressin mostres d’agulles i d’escorça de l’arbre de Nadal que havien tingut a casa. En les 23 mostres que li van oferir, Kurlandsky hi va trobar 53 tipus diferents de floridura, el 70% dels quals eren capaços de desencadenar al·lèrgies i atacs d’asma. Fins que es va dur a terme l’estudi, es creia que el que provocava els atacs era el pol·len de l’arbre o els herbicides; ara, se sap que és la floridura.

Un creixement sorprenent
Segons una altra investigació que es va citar a l’estudi, durant les dues setmanes que l’arbre de Nadal és a casa, el nombre d’espores passa de ser 800 per centímetre cúbic a 5.000. Segons els científics, n’hi ha prou com per desencadenar una reacció al·lèrgica ja que, en el cas de la febre del fenc, la crisi es pot desencadenar amb només 50 espores per centímetre cúbic. Per a algunes persones, els efectes dels fongs poden ser greus. En aproximadament un de cada 500 casos, el fong Aspergillus es pot fixar i créixer dins de les vies respiratòries.

Símptomes de la síndrome
Els senyals típics d’al·lèrgia a l’arbre apareixen quan aquest s’instal·la a la llar i es manifesten a través de mucositat i esternuts sobtats que es produeixen sense que s’estigui refredat. Les reaccions són més fortes a la sala on hi ha l’arbre i desapareixen quan se surt de casa. Els arbres artificials poden ser una bona solució per evitar els problemes que s’han esmentat, ja que en aquesta mena d’arbres no es produeix floridura, tot i que cal netejar-los bé abans d’instal·lar-los a casa per treure’n la pols que han pogut acumular mentre han estat guardats.
 

Controla l'asma i els seus símptomes. Apunta't gratis al Pla de Cures de l'Asma amb Adeslas SegurCaixa.