Área Privada:
  •  


Actualitat

El iogurt baix en greix, associat a l’asma infantil  

Una investigació recent revela que el consum de iogurt baix en greix durant l’embaràs augmenta el risc d’asma infantil i el desenvolupament de rinitis al·lèrgica. 

24/10/2011 

L’estudi es va presentar al congrés anual de l’European Respiratory Society (ERS), que va tenir lloc a Amsterdam (Holanda) el 26 de setembre. L’objectiu d’aquest estudi ha estat avaluar si els àcids grassos que s’han trobat en els productes làctics poden protegir els nens del desenvolupament de malalties al·lèrgiques.

La llet no n’augmenta el risc
A través de qüestionaris i registres del projecte Danich Nacional Birth Cohort, els investigadors van avaluar el consum de llet i productes làctics durant l’embaràs i el seguiment de la prevalença de l’asma i la rinitis al·lèrgica. Els resultats van posar de manifest que la ingesta de llet en les embarassades no s’associa amb el fet que els fills tinguin un risc més alt de desenvolupar asma infantil, sinó que més aviat els protegeix d’aquesta malaltia.

El iogurt baix en greix
L’estudi va apuntar també que les embarassades que van consumir a diari un iogurt baix en greix van tenir 1,6 possibilitats més de tenir fills que desenvolupaven rinitis al·lèrgica i asma als 7 anys. Aquest és el primer estudi on es relaciona, durant l’embaràs, el consum de iogurt baix en greix i un risc més alt d’asma o febre del fenc en els infants. L’explicació que suggereixen els investigadors és que els components no grassos, relacionats amb els nutrients del iogurt, poden causar un augment d’aquest risc.

Dieta o estil de vida
Es considera la possibilitat que la ingesta de iogurt baix en greix pugui servir com un marcador de la dieta i de l’estil de vida. En un futur proper, s’investigarà si el resultat de l’estudi “està relacionat amb certs nutrients o si les persones que van menjar iogurt baix en greix habitualment tenien estils de vida i hàbits alimentaris similars que poguessin explicar un risc més alt en l’asma infantil”, comenta Ekaterina Maslova, autora principal de l’estudi, de l’Escola Harvard de Salut Pública.

Assegura un desenvolupament sa del teu fill amb asma. Inscriu-te al nostre Pla de Cures de
l'Asma Infantil
, gratis a Adeslas Prevenció.