Área Privada:
  •  


Actualitat

Augmenten els webs proanorèxia  

L’informe IQUA, juntament amb els experts assistents a la trobada “Salut 2.0”, celebrada a Alacant, sostenen que les pàgines amb continguts proanorèxia i probulímia s’han multiplicat per 450 durant els últims anys. 

24/10/2011 

A Google, en qüestió de segons, apareixen més de 500.000 pàgines que donen suport als TCA (Trastorns de la Conducta Alimentària), un fet alarmant, sobretot si se sap que el 76% dels usuaris del cercador són menors de 18 anys i que la gran majoria d’aquest grup està format per noies que es volen aprimar.

Combatre aquestes pàgines
Olga Navarro, directora de projectes a Aula Salud, a més d’experts participants en aquesta trobada, considera necessari que les institucions oficials, les associacions de pacients, com també familiars i professionals de la salut, intervinguin en les xarxes socials per poder combatre aquestes malalties. En aquest sentit, s’ha proposat prendre diverses mesures per lluitar contra aquests continguts com, per exemple, que pares i professionals entrin a les xarxes i informin i expliquin clarament la situació per intentar contrarestar, així, les conductes patològiques.

Falta de control
La falta de control d’internet propicia que es fomenti inadequadament la divulgació d’aquests trastorns, situació que aprofiten els malalts d’anorèxia i bulímia. Altres xarxes com Facebook i Myspace han incrementat, igualment, aquesta mena de contingut en un 455% ens els últims 5 anys, segons les dades obtingudes en aquesta trobada.

Demanar-ne la retirada
D’altra banda, el Ministeri de Sanitat ja esta treballant per controlar aquesta mena de continguts promalaltia i ha demanat la retirada d’aquests perfils a Twitter: “perquè pot afectar la salut de molta gent, sobretot la de les persones vulnerables a patir algun trastorn alimentari”. Molts professionals opinen que aquest no és el procediment més adequat i, de moment, Twitter s’ha negat a eliminar-los, fent referència al dret de la llibertat d’expressió.

Actua a temps amb els trastorns de la conducta alimentària. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de l'Anorèxia i la Bulímia, gratis a Adeslas Prevenció.