Área Privada:
  •  


Actualitat

La meitat dels homes té el Virus del Papil·loma Humà  

Un estudi realitzat per l’Institut de Recerca i el Centre del Càncer H. Lee Moffitt a Tampa (EUA) sosté que la meitat dels homes pateix el Virus del Papil·loma Humà (VPH).  

28/03/2011 

Segons afirmen els investigadors d’aquest treball, el 6% de la població masculina adquireix una nova infecció per VPH16 cada any. El VPH16 és el virus més conegut per causar el càncer cervical en dones i també tumors en homes. La infecció per VPH va produir l’any 2009 32.000 casos de càncer als EUA, que van ser de coll d’úter, vagina, vulva, penis, cavitat oral, cap, coll i canal anal.

Gairebé quatre infeccions al mes
Per dur a terme aquesta investigació, els experts van recollir dades de 1.159 homes nord-americans, mexicans i brasilers de 18 a 70 anys, que no estaven infectats pel VPH i no tenien antecedents de càncer. Cada home va ser avaluat cada sis mesos durant, almenys, dos anys. El treball va registrar, cada mes, 38,4 noves infeccions genitals per VPH amb qualsevol tipus del virus per cada 1.000 persones.

Major nombre de parelles, més risc
El risc de patir un càncer causat per la infecció per VPH resultava ser 2,4 vegades més gran en els homes que havien tingut cinc parelles o més, en comparació amb els que no n’havien tingut cap o només una. Aquest risc era 2,6 vegades superior en els homes que van tenir almenys tres companys sexuals anals masculins en comparació amb els que no tenien parelles recents.

Vacunar els homes?
En general, el VPH transmet berrugues anogenitals, però pot arribar a causar malalties greus, com el càncer, sobretot en dones. El fet que la població masculina sigui conscient dels perills que comporta el VPH és molt important per a la salut pública, fins al punt que s’està estudiant la vacunació contra aquesta malaltia també en homes. D’acord amb les declaracions fetes pels autors del treball, “aquests resultats proporcionen dades molt necessàries sobre la incidència i eliminació de la infecció; dades essencials per al desenvolupament de models de rendibilitat realistes per a la vacunació masculina per VPH a escala internacional”.

Aprèn com evitar el càncer de coll uterí. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Càncer de Coll Uterí, gratis a Adeslas Prevenció.