Área Privada:
  •  


Actualitat

Taxes baixes de vacunació 

Només una de cada tres dones joves es vacuna contra el virus del papil•loma humà (VPH). A més, moltes de les que comencen el tractament no arriben a rebre les tres dosis recomanades. 

24/01/2011 

Els experts reunits durant l’última reunió de l’Associació Americana de Recerca del Càncer (American Association of Cancer Research) a Filadèlfia van confirmar que, tot i que la vacuna contra el VPH ha demostrat eficàcia contra diverses soques del virus de transmissió sexual, menys d’un terç de les dones joves i adolescents es vacuna. D’elles, el 39,1% només van completar una dosi, el 30,1% dues dosis, i el 30,7 % les tres dosis recomanades.

Fre a la prevenció   
Segons J. Kathleen Tracy, professora assistent d’Epidemiologia i Salut Pública de la Facultat de Medicina de la Universitat de Maryland, a Baltimore: “Amb les taxes de vacunació actuals no n’hi ha prou per prevenir al màxim el càncer de cèrvix.”

Un 30% de persones infectades
Les dades presentades per l’experta palesen que gairebé un 30% de les persones sexualment actives de 14 a 19 anys d’edat estan infectades amb el VPH en algun moment.

 Per què no es vacunen?
Una enquesta feta el 2088 va desvelar que menys de la meitat de les mares nord-americanes tenia previst vacunar les filles menors de tretze anys contra el VPH. Mark Wakabayashi, cap d’Oncologia Ginecològica del Centre Oncològic City of Hope de Duarte, Califòrnia, pensa que una part important d’aquesta renúncia es deu als rumors infundats sobre el fet que les vacunes infantils poden causar autisme. L’expert opina, a més, que els pares tenen tendència a negar la dimensió sexual dels fills, i no consideren necessària la vacuna per a les filles.   

Per què abandonen el tractament?
La causa fonamental per abandonar el tractament entre les nenes més petites són les possibles reaccions derivades de l’administració (mal, desmais...). El grup de dones de més edat (entre 18 i 26) podria dilatar l’administració de la vacuna o deixar de posar-se-la pel fet que es tracta de la seva primera decisió mèdica important i no tenen prou responsabilitat o constància per completar-la correctament. 

Aprèn com evitar el càncer de coll uterí. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Càncer de Coll Uterí, gratis a Adeslas Prevenció.

  • Tornar a Notícies