Área Privada:
  •  


Actualitat

Aposta pel “transport actiu” 

La lluita contra el canvi climàtic pot suposar beneficis importants per a l’individu, assegura l’Organització Mundial de la Salut (OMS).  

15/01/2012 

En la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, que es va celebrar a Durban (Sud-àfrica), es va recomanar fomentar l’ús de la bicicleta, caminar o fer servir el transport públic ja que, a més de millorar l’eficiència de vehicles i combustibles, resulta beneficiós per a la salut: millora determinades malalties respiratòries i fomenta l’esport, de manera que ajuda a prevenir la diabetis del tipus 2, l’obesitat i alguns càncers i patologies cardíaques.

És millor caminar o anar en bicicleta
L’OMS recomana el “transport actiu” –és a dir: caminar, anar en bicicleta i fer servir el transport públic–, amb la finalitat de reduir les emissions de CO2 i millorar la salut dels ciutadans. Aquesta mena de transport reduiria la incidència de les malalties respiratòries i cardiovasculars relacionades amb la pol·lució, l’estrès per la contaminació sonora i els danys que es produeixen a causa dels accidents de tràfic.

Els més afavorits
Aquest canvi de transport resultaria positiu per a tota la població mundial, i els que n’obtindrien més beneficis serien els grups més vulnerables, com són els nens, els discapacitats, les dones o els menys afavorits econòmicament. El “transport actiu” afavoriria especialment els habitants de ciutats en països amb ingressos mitjans i baixos, que són els més afectats per accidents de trànsit i pol·lució.

Reducció de mortalitat
Amb l’ús del “transport actiu” s’evitarien o es reduirien els més de dos milions i mig de morts relacionades amb els accidents de trànsit i la pol·lució i els més de tres milions que es relacionen amb el sedentarisme. Segons informacions de l’OMS, el 23% de les emissions actuals de CO2 a l’atmosfera procedeixen del transport.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas SegurCaixa. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin. .