Área Privada:
  •  


Actualitat

La testosterona s’adapta a la paternitat 

El naixement d’un fill afecta els nivells hormonals del pare i li desperta el costat més fidel i tranquil.  

24/10/2011 

Una investigació feta recentment a la Universitat de Northwestern, a l’estat d’Illinois (EUA), basada en el seguiment de 624 homes joves que s’havien convertit en pares recentment, va concloure que els homes que tenen nadons de menys d’un mes de vida tenen uns nivells especialment baixos de testosterona. Aquests nivells van resultar ser encara més baixos en els homes que es dedicaven a cuidar el bebè.

Una hormona adaptativa
Els nivells alts de testosterona (també coneguda com a “hormona masculina”) es relacionen amb l’impuls sexual i amb el competitiu. El fet que l’organisme de l’home produeixi menys quantitat d’aquesta substància durant els primers mesos de paternitat, posa de manifest la capacitat que té de canviar per adaptar-se millor a la nova situació. Christopher Kuzawa, coordinador de la investigació, explica: “el nostre estudi indica que la biologia masculina es pot alterar de manera substancial per ajudar a satisfer les demandes que implica tenir cura d’un nou fill”.

Ajustaments emocionals
Aquesta nova situació precisa una sèrie de canvis importants en molts àmbits de la vida: l’arribada d’un nounat requereix molts ajustaments emocionals, psicològics i físics”, explica el coordinador de la investigació.

Més fidels i més sans
Segons els investigadors, aquest descens de l’hormona masculina, que fa l’home més tranquil i més procliu a la fidelitat, també pot explicar el motiu pel qual els homes que són pares i els que viuen en parella acostumen a tenir més bona salut que els homes solters de la mateixa edat que no tenen fills.

Descobreix com millorar el benestar del teu fill. Inscriu-te al nostre Pla de Cures del Bebè, gratis a Adeslas Prevenció. .