Área Privada:
  •  


Actualitat

La tanorèxia  

Els tanorèctics són addictes al sol, assidus/ídues a les cabines bronzejadores. L’obsessió que tenen per aconseguir el “morè perfecte” posa en joc la seva salut. 

30/09/2011 

“Estar constantment morè, de la mateixa manera que estar malaltissament prim o excessivament musculat, són diverses conductes obsessives que sotmeten el cos a una disciplina perjudicial per a la salut”, explica Irene Alonso, psicòloga especialitzada en Trastorns de la Conducta Alimentària de l’associació Adaner.

Obsessius i competitius
El terme tanorèxia prové de la paraula tan, que en anglès vol dir ‘bronzejat’. “Es tanorèxics, igual que les persones que pateixen TCA, presenten símptomes propis d’alteracions de comportament. L’obsessió que tenen per bronzejar-se els genera ansietat i l’actitud competitiva (han d’estar més bronzejats que ningú) els produeix frustració si no ho aconsegueixen. Canvis d’humor i l’ús d’una altra mena de substàncies són altres trets típics d’aquest perfil”, explica la psicòloga consultada.

Una bogeria nova
Són molts els famosos que es posen davant la càmera lluint un bronzejat perfecte. Abans, per aconseguir aquest color de pell calia passar hores i hores a ple sol. Ara, però, bronzejar-se és molt més fàcil: molts joves ho fan a les cabines de rajos UVA i fan servir mercromina barrejada amb crema per aconseguir els propòsits que es plantegen. Els especialistes en càncer de pell consideren que ambdues actituds són un veritable disbarat. Els experts recorden, a més, que el risc de caure en aquesta dependència és més gran en les joves de pell blanca i usuàries habituals de les cabines de rajos UVA.

Un fàrmac perillós
Els que s’obsessionen amb estar bronzejats han trobat un nou medicament, encara en fase experimental, que s’anomena Melanotán. És un aliat perfecte. Aquest fàrmac, que s’està desenvolupant com a possible tractament per a determinades malalties dermatològiques fotoinduïdes, bronzeja, augmenta la potència sexual i redueix la gana. El Melanotán també pot desencadenar problemes greus com el càncer de pell.


Millora la teva salut i assegura la teva qualitat de vida. Inscriu-te gratis en el Plans de Prevenció ¨d’Adeslas

Tornar a Notícies