Área Privada:
  •  


Actualitat

Lluita contra el tabaquisme 

La nova llei antitabac té per objectiu reduir el consum de tabac a Espanya, un hàbit associat a diverses patologies greus, com ara les malalties cardiovasculars i el càncer. 

24/01/2011 

El Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat afirma que aquesta mesura, molt més restrictiva que l’anterior pel que fa als llocs en què es pot fumar, beneficia sobretot el col•lectiu de fumadors passius, especialment els menors i els treballadors d’hostaleria.

El 76% de la població no fuma
Segons l’última enquesta feta pel Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme (CNPT), l’any 2008 fumava un 24,1% de la població més gran de 18 anys (un 0,1% menys que l’any 2006, quan va entrar en vigor la primera llei antitabac). El grup de no-fumadors està format principalment per dones (57,7%), mentre que el percentatge d’ex-fumadors d’aquest col•lectiu és de majoria masculina (31,6%, homes i 20,8%, dones).

Bons propòsits per al 2011    
D’acord amb l’informe de la CNPT, un 27,5% dels fumadors contactats havia intentat deixar el tabac durant els 12 mesos previs a l’enquesta. Són molts els que pensen que la nova llei els ajudarà a abandonar aquest mal hàbit. Una prova d’aquests bons propòsits és que, aquests primers dies de l’any, s’ha disparat a Espanya el consum de cigarretes electròniques. També ha augmentat la venda d’altres productes indicats per deixar el tabac, com ara els xiclets o els pegats de nicotina.              

Deixar de fumar amb VidaCaixa Adeslas
La companyia asseguradora ofereix diversos serveis d’ajuda per deixar de fumar. Per exemple, un programa on-line, que inclou suport psicològic telefònic, desenvolupat per Pretabac i avalat per la Sociedad Española de Especialistas en Tabaquismo (SEDET). VidaCaixa Adeslas també posa a disposició dels interessats dos tests, el de Fagerstrom, que mesura el grau de dependència de la nicotina, i el de Richmond, que mesura la motivació per deixar de fumar. A més d’oferir una guia informativa sobre la vida sense tabac (“Viure és... deixar de fumar”), l’asseguradora té interessants acords amb empreses que ajuden els particulars a lluitar contra el tabac (Easy Way, SinTabaco, Smokend...) i col•labora amb la iniciativa de l’Asociación Española Contra el Cáncer (AECC) “Què passa si hi dius no”.

La malaltia cardiovascular es pot prevenir i controlar. Inscriu-te al nostre Pla de Risc Cardiovascular, gratis a Adeslas Prevenció.