Área Privada:
  •  


Actualitat

Dos infants moren cada setmana per lesions de trànsit. 

La societat espanyola no està prou conscienciada de la importància que té fer servir  correctament els sistemes de retenció infantil (SRI). 

07/02/2011 

La Direcció General de Trànsit (DGT) sosté que la meitat dels menors d’un any viatgen mal lligats. La majoria dels nens més grans de 4 anys no fan servir cap sistema de retenció, i només l’11% dels que tenen entre 4 i 6 anys porten un seient elevador adequat. A més, el 20% dels menors entre 7 i 9 anys viatgen lligats amb el cinturó de seguretat, i no amb sistemes adaptats al pes i a l’alçada.

SRI: claus per prevenir lesions
Actualment, més de 5.700 nens tenen lesions derivades d’accidents de trànsit cada any. Cada setmana, 16 menors pateixen lesions greus i, com a mínim, 90 en pateixen de lleus. Aquestes ferides, contusions, fractures, etc. que pateixen els nens en accidents de trànsit representen un 5% de les que es produeixen a tot l’Estat. El 60,5% dels nens que han mort a causa d’una lesió de trànsit no duien cap sistema de retenció.


Estudi de l’IDIAP Jordi Gol
L’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol ha fet un estudi per ressaltar la importància de conscienciar la població sobre la necessitat de millorar els sistemes de subjecció dels nens als cotxes i millorar-ne la seguretat.


Consells per a una subjecció correcta
Tal com explica Carlos Martín, metge de família de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i investigador de l’IDIAP, “l’estudi pretén ajudar els adults a triar sistemes de retenció homologats i adequats al pes i a l’alçada del nen, fins a 36 kg o 1,50 m d’alçada (fins als 12 anys, aproximadament). Recorda, entre altres, que per lligar el nen no s’ha de fer servir el mateix cinturó que el de l’adult. Els menors de 4 anys, a més, s’han de situar en sentit contrari a la marxa i els bebès no s’han de portar a coll ja que, en cas de frenada o accident a 60 km/h, el pes es multiplica per mil, i no és possible aguantar-los o protegir-los”.

Evita accidents domèstics amb informació i consells. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció d'Accidents Infantils, gratis a Adeslas Prevenció.