Área Privada:
  •  


Actualitat

La SIDA continua creixent  

Segons el Ministeri de Sanitat, el 42,5% dels casos de VIH a Espanya es transmeten en les relacions sexuals entre homes, especialment en els que tenen entre 15 i 24 anys. 

18/10/2011 

A Espanya es diagnostiquen anualment un total de 3.500 casos nous, 2.264 dels quals corresponen a mascles homosexuals, segons les dades facilitades per Tomás Hernández, director general del Pla Nacional sobre la SIDA. La segona via de transmissió del VIH, amb un percentatge del 34,5%, és l’heterosexual, mentre que el contagi entre usuaris de drogues injectades ha baixat fins a un 8,1%.

Més contagi entre els joves
Fa una dècada que el nombre de casos pel virus de la SIDA es manté més o menys estable al nostre país. No obstant això, des de l’any 2004 ha arribat a un percentatge que representa el 14% del total. Fa 30 anys, els contagis es concentraven en els drogodependents; ara es produeixen més entre els joves, que mantenen relacions sense protecció.

El 80% de los contagis, per no fer servir preservatiu
“Per prevenir la SIDA és fonamental comptar amb la participació dels joves, que cada vegada s’inicien més d’hora en les relacions sexuals i només solen fer servir el preservatiu en la primera relació”, explica Tomás Hernández. Afegeix que “encara s’ha de continuar millorant l’educació afectivosexual a l’escola, la sensibilització i la formació de qualitat adreçada als joves”.

Una nova campanya
Ricardo Ibarra, president del Consell de la Joventut d’Espanya (CJE), explica la importància de la tasca de conscienciació, “perquè quan parlem de prevenció, parlem d’informació, formació, educació i, sobretot, d’assegurar l’accés gratuït a mètodes eficaços”. Amb l’objectiu de conscienciar els joves sobre la importància de lluitar contra aquesta malaltia, el CJE ha posat en marxa la campanya “Condoneja’t”, que en aquesta cinquena edició tindrà el lema “Seducció rodona”.

 

Coneix a fons la teva sexualitat. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Riscos de la Sexualitat, gratis a Adeslas Prevenció.