Área Privada:
  •  


Actualitat

La salut sexual d’ells 

Els experts en salut es preocupen més d’informar sobre sexualitat les noies que els nois. Ells en saben menys sobre prevenció de les malalties de transmissió sexual (ETS), la sida i l’embaràs. 

01/02/2012 

Tal com apunta el comitè d’experts dels EUA a la guia que ha elaborat perquè els nois adolescents es familiaritzin amb la sexualitat: “És important que els metges d’atenció primària comprenguin millor què vol dir tenir cura de la salut sexual i reproductiva dels nois”. La desinformació que pateix aquest col·lectiu és causada, majoritàriament, perquè els nois no parlen obertament amb els metges sobre els dubtes sexuals que tenen.

Guia per a la sexualitat
Aquest treball ha estat dirigit per Arik Marcell, del Centre de Salut de l’Adolescent de la Universitat John Hopkins, a Baltimore (EUA) i el seu equip. Ha analitzat la sexualitat en els nois adolescents, i ha posat en relleu aspectes com la pubertat, la prevenció de malalties de transmissió sexual (ETS) i l’embaràs, entre d’altres. A la guia s’explica que el 82% dels nois entre 12 i 19 anys reconeix haver-se sentit pressionat per mantenir relacions sexuals.

Més informació, més responsabilitat
Arik Marcell creu que els pediatres haurien d’elaborar la història sexual dels seus pacients adolescents, a més d’assessorar-los en aspectes com l’administració de les vacunes adequades. És responsabilitat dels especialistes el fet de “convidar els pares a participar en les discussions sobre la salut sexual dels fills”. Alguns treballs han constatat que els adolescents que reben informació sobre prevenció de la sida i educació sexual a l’escola tenen menys parelles sexuals i fan servir amb més freqüència el preservatiu.

La pubertat, als 9 anys
Diversos estudis confirmen que la pubertat s’ha avançat als 9 anys i mig. Per tant, cal tenir en compte els problemes de salut que es relacionen amb el creixement i que no se solen identificar fins a l’adolescència. També s’han de considerar diverses patologies que afecten els genitals i altres problemes com la ingesta d’alcohol o de drogues, a més d’explorar si els nois pateixen depressió o ansietat.

Coneix a fons la teva sexualitat. Apunta't a prevenir-ne els riscos, gratis amb Adeslas SegurCaixa.