Área Privada:
  •  


Actualitat

La roba perfecta per al nounat 

La pell del bebè és especialment delicada fins al sisè mes (especialment els tres primers mesos de vida). Prestar atenció a la roba que se li posa ajudarà a prevenir problemes, com al·lèrgies o irritacions.  

01/05/2011 

Jorge Martínez, pediatre del centre mèdic Mesana, de Madrid, diu que “Es recomana rentar la roba del bebè abans de posar-la-hi, tant la nova com la que ja s’ha fet servir. D’aquesta manera es treuran possibles restes de goma d’enganxar d’alguna etiqueta, pols de l’embalatge de la roba nova i restes de sabó o de detergent que hagin pogut quedar en la que ja s’ha fet servir”.

Detergent o sabó?
Sol ser millor rentar la roba amb sabó neutre sense perfum encara que, de vegades, pot eliminar certs components de la roba que pot fer-la més irritant. D’acord amb l’expert: “El més important és esbandir bé la roba per eliminar restes de sabó, de detergent o, fins i tot, del suavitzant (aquest últim no se sol usar, ja que les fibres de la roba de bebè són naturals i no ho necessiten). L’esbandida és especialment important en cas que el nen tingui dermatitis atòpica”.

Cal tenir en compte...
A més del suavitzant i del sabó, també s’ha de considerar la suavitat o rugositat de la roba, la quantitat de calç que tingui l’aigua (que pot deixar la roba més aspra) i el material de què estan fetes les peces de roba. “Ja que la pell del bebè té predisposició a irritar-se, és important que la roba sigui de fibres naturals, que transpirin bé, perquè no suï en excés i afavoreixi, per tant, la irritació de la pell. Les més aconsellables són les peces de roba de fil o de cotó. Es recomana evitar fibres sintètiques, LYCRA... que dificulten la transpiració i envermelleixen o irriten la pell”, afegeix el pediatre.

Justa i discreta
Pel que fa a la quantitat de roba, l’expert recomana no abrigar excessivament el bebè. “El més adequat sol ser que el nen porti una capa més que l’adult”, aconsella. D’altra banda, el pediatre recomana evitar l’excés d’adorns de la roba, ja que “poden molestar i no són pràctics. A partir dels 4-5 mesos, el nen ja és capaç d’agafar els botons i ficar-se’ls a la boca, fet que incrementa el risc que s’ennuegui, per exemple. Els llaços molt llargs es poden enredar al coll del petit i fer-li mal”.

Descobreix com millorar el benestar del teu fill. Inscriu-te al nostre Pla de Cures del Bebè, gratis a Adeslas Prevenció.