Área Privada:
  •  


Actualitat

La vacuna contra el VPH arriba a les xarxes socials 

Amb l’objectiu d’oferir una informació més propera sobre la vacuna contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH), la Junta de Castella i Lleó inicia una campanya a Facebook i a Tuenti.  

01/05/2011 

La campanya “Perquè l’estimes, vacuna la teva filla”, que va començar l’11 d’abril passat, va dirigida a les 9.875 nenes que faran 14 anys al llarg del 2011 (les nascudes el 1997). Les pàgines de Facebook i de Tuenti fetes per a aquesta iniciativa contenen tota la informació imprescindible per resoldre dubtes (què és el VPH, quines malalties pot produir, com es pot prevenir, etc).

Dades a Castella i Lleó
Tal com va afirmar Javier Castrodeza, director general de Salut Pública i Investigació, Desenvolupament i Innovació, durant la presentació de la quarta campanya contra el VPH que es va fer a Castella i Lleó, “la vacunació és la millor manera de prevenció per evitar malalties futures”. Per fer aquesta campanya, la Junta ha adquirit 30.000 dosis de la vacuna, fet que ha suposat una inversió de 2,25 milions d’euros.

Un 85% de menors vacunades
Segons les dades que va oferir la Junta, l’any passat es van vacunar el 84,76 % de les menors de la regió i només es van registrar quatre reaccions adverses, fet que confirma la seguretat de la vacuna. Durant la intervenció, Castrodeza va dir que “la vacuna no elimina la necessitat de mantenir un control adequat de detecció precoç i, per tant, és important vigilar el genotip dels VPH implicats en el càncer de coll d’úter. La vacuna que s’administra és tetravalent, ja que conté quatre genotips del virus”.

Per saber-ne més
A més del díptic informatiu que es proporcionarà a les nenes als centres escolars, la informació sobre aquesta acció també es difon a través de les xarxes socials Tuenti i Facebook. D’acord amb Castrodeza, “la campanya es fa també a través de les xarxes socials a causa de la transcendència que tenen en el segment d’edat al qual es dirigeix”.

Aprèn com evitar el càncer de coll uterí. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Càncer de Coll Uterí, gratis a Adeslas Prevenció.