Área Privada:
  •  


Actualitat

Facebook i Tuenti contra l’anorèxia i la bulímia 

Les xarxes socials mostren suport als afectats pels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) retirant dels espais els continguts que fan apologia d’aquestes patologies. 

01/05/2011 

Després de l’informe fet públic el mes de març passat per l’Agència de Qualitat d’Internet (IQUA) i l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) sobre la proliferació de pàgines web que fan apologia d’aquests trastorns, les dues xarxes socials més famoses, Facebook i Tuenti, han tancat les portes a qualsevol contingut que inciti a aquestes conductes tan perilloses per a la salut.

Ajudar a detectar continguts
Per fer aquest treball, IQUA va assessorar i informar individualment cada una de les plataformes. Ho va fer indicant els perfils dels usuaris més proclius a consultar aquests continguts, així com el tipus de grups i de pàgines perilloses. Aquest treball ha permès a les xarxes socials buscar i eliminar més fàcilment les informacions danyoses.

Suport 2.0
L’Agència de Qualitat d’Internet ha acollit molt bé la retirada dels continguts assenyalats a l’informe, com també el suport ofert per ambdues plataformes: Tuenti va contactar amb IQUA per col·laborar tan aviat com va rebre l’informe personalitzat i Facebook va treure dels espais qualsevol informació o imatge perillosa en un temps rècord.

Qui busca aquestes pàgines?
D’acord amb IQUA, fins ara les xarxes socials eren un lloc “perfecte” per difondre trastorns alimentaris, ja que no hi havia un control suficient d’aquesta mena de continguts. IQUA revela que el 95% dels usuaris de les pàgines que fan apologia dels TCA (“Pro-ana” i “Pro-mia”) són adolescents que estan disposades a fer qualsevol bogeria per tal d’aprimar-se.

Actua a temps amb els trastorns de la conducta alimentària. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de l'Anorèxia i la Bulímia, gratis a Adeslas Prevenció.