Área Privada:
  •  


Actualitat

Les cremades durant la infància augmenten el risc de melanoma 

Amb el nom de “Fotoprotegeix-te bé”, arrenca la nova campanya que ISDIN posa en marxa un any més, per advertir sobre els perills del sol, especialment per als més petits. 

28/05/2012 

Aquesta iniciativa pretén conscienciar tota la població però, en especial, els pares, perquè no només associïn la fotoprotecció a l’època estival i a la platja o les piscines. La finalitat última de la campanya és aconseguir que els nens adquireixin hàbits adequats a l’hora d’exposar-se al sol. A la roda de premsa que es va celebrar per presentar la campanya, la doctora Ana Molina, dermatòloga de la Fundació Jiménez Díaz, ha insistit que “els nens assumeixin la fotoprotecció com una part de la rutina”. D’acord amb els experts, el risc de melanoma es duplica si s’han patit cremades pel sol durant la infància o l’adolescència.

El sol no és només perillós a la platja
L’Observatori del Càncer de l’Associació Espanyola contra el Càncer ha fet un estudi que ratifica que, aproximadament, només un 32% dels pares percep que el seu fill està exposat al sol al pati de l’escola i en les activitats del cap de setmana. En aquest sentit, Juan Naya, director general de l’ISDIN, argumenta: “No només ens hem d’autoprotegir durant l’estiu, són molts els moments de l’any en què estem exposats a la radiació ultraviolada: en excursions, quan esquiem, quan passegem...”.

Quins objectius té aquesta campanya?
La campanya té com a objectiu educar uns 300.000 nens d’entre 5 i 11 anys que, si se sumen als participants en edicions anteriors, suposen un total de més de 4,5 milions de nens formats. 1.700 col·legis espanyols i 700 farmàcies col·laboren en aquesta iniciativa, integrada, entre d’altres activitats, per diversos recursos didàctics, jocs i concursos, amb la intenció que els nens adquireixin els coneixements adequats per protegir-se del sol. “Haurem de continuar amb aquesta tasca, ja que el 80% dels problemes de pell en persones de més de 50 anys es deuen a danys produïts pel sol durant la infància o l’adolescència”, precisa Naya.

Accés a les publicacions de la notícia

Evita accidents domèstics amb informació i consells. Apunta't a Prevenir Accidents Infantils , gratis amb Adeslas SegurCaixa.

Tornar a noticies