Área Privada:
  •  


Actualitat

Simples claus per a la prevenció del càncer 

Aproximadament un terç dels càncers més comuns es podrien prevenir seguint una dieta saludable, practicant exercici i limitant el consum d’alcohol. 

28/03/2011 

Prop de 7,6 milions de persones moren a l’any a tot el món a causa del càncer; també cada any es diagnostiquen uns 12,7 milions de casos nous. Segons la Unió Internacional per al Control del Càncer (UICC), un terç dels casos de càncer es poden curar a través del diagnòstic precoç i el tractament i, a més, del 30 al 40% es podrien evitar.
 
Bons hàbits, el millor ‘escut’
D’acord amb el nou estudi presentat pels investigadors de l’Institut Americà d’Investigació del Càncer i la Fundació Mundial d’Investigació contra el Càncer (WCRF, sigles en anglès), uns 340.000 casos de càncer es podrien prevenir cada any als EUA si més persones seguissin una dieta variada i saludable, practiquessin esport habitualment, limitessin el consum d’alcohol i mantinguessin un pes saludable.
 
Exercici versus càncer
Tim Armstrong, coordinador de l’OMS en matèria de prevenció, ha declarat fa poc en un comunicat de premsa: “L’exercici és recomanable a qualsevol edat com a mitjà per reduir els riscos de certs tipus de càncers i altres malalties no transmissibles. Els adults han de fer com a mínim 150 minuts d’activitat física moderada a la setmana”. Per reduir el risc de càncer, és important també que les persones deixin de fumar, evitin l’exposició excessiva al sol i es protegeixin contra les infeccions associades a alguns tipus de càncer.
 
Frenar el càncer el 2020
La Declaració Mundial del Càncer ha establert 11 objectius per aconseguir reduir les xifres de càncer l’any 2020. Aquests objectius inclouen un abandonament massiu del tabaquisme, la reducció dels índexs d’obesitat, la ingesta moderada d’alcohol, la vacunació universal contra l’hepatitis B i el Virus del Papil•loma Humà (VPH), la disponibilitat universal de medicaments per al dolor eficaços i l’esforç conjunt per dissipar idees equivocades sobre el càncer.

  • No fumar, fer esport i portar una alimentació sana i variada redueix el risc de càncer
  • Evitar l’excessiva exposició solar i vacunar contra les infeccions associades a alguns tipus de càncer ajuda a protegir-se de la malaltia
  • Un terç dels casos de càncer es poden curar a través del diagnòstic precoç i el tractamen

Per evitar l'aparició d'un càncer de còlon inscriu-te al nostre Pla de Prevenció del Càncer Colorectal, gratis a Adeslas Prevenció.