Área Privada:
  •  


Actualitat

El 6% de la població té algun trastorn alimentari 

Un estudi dut a terme per l’Institut de Trastorns Alimentaris (ITA) ha detectat problemes cognitius en els trastorns de la conducta alimentària (TCA) de llarga durada.  

05/09/2011 

Gustavo Faus, director de l’ITA, ha explicat que l’objectiu de la recerca ha estat comparar pacients recents amb altres de llarga durada tractats al centre. L’anàlisi dels diferents casos ha fet palès que els problemes d’exclusió social, juntament amb els de relació i aïllament familiar i laboral, afecten cognitivament les persones que pateixen el trastorn durant més temps.

Deficiències cognitives
L’expert també argumenta que la desnutrició i la malnutrició que provoquen els vòmits i les conductes que comporten els trastorns de l’alimentació, com l’anorèxia i la bulímia, podrien ser la causa d’aquestes deficiències cognitives. L’ITA ja treballa en els pacients que presenten problemes cognitius per intentar recuperar la capacitat visioconstructiva i les funcions executives, deteriorades després d’anys de patir aquests trastorns.

Agressivitat i addiccions
A més, segons es desprèn de l’informe que s’ha presentat, el 15% dels pacients de la unitat infantil i juvenil de l’ITA manifesta agressivitat, addiccions, conflictivitat familiar, social o escolar. En aquesta unitat, el 47% dels pacients ingressats té anorèxia; el 23, bulímia, i el 30% un TCA no especificat. Si es té en compte el perfil del pacient (la impulsivitat que té o la introversió), es millora l’adhesió al tractament i el nombre d’altes, per objectius en els joves, ha passat de 61% al 70% i, en adults, del 65% al 71%.

Les dades parlen
A l’ITA s’han atès, durant l’últim any, 778 pacients; 484 en règim d’hospitalització i 494 en hospital de dia. 271 d’ells eren menors de 19 anys. A més, en aquest centre s’han seguit 1.180 pacients en règim d’ambulatori i les consultes han arribat a la xifra de 10.720.

Actua a temps amb els trastorns de la conducta alimentària. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de l'Anorèxia i la Bulímia, gratis a Adeslas Prevenció.