Área Privada:
  •  


Actualitat

La “pastilla del dia abans” 

La campanya té com a objectiu millorar la informació dels joves sobre la sexualitat, per prevenir, d’aquesta manera, infeccions de transmissió sexual (ITS) i embarassos no desitjats. 

01/03/2011 

A Espanya, cada any hi ha més de 110.000 interrupcions voluntàries d’embarassos no desitjats (una cada tres minuts), i els casos d’ITS augmenten entre els joves. La “pastilla del dia anterior” és una campanya de conscienciació ideada per la Societat Espanyola de Contracepció, juntament amb Chiesi España, per contribuir a millorar aquesta situació.

L’opinió de l’expert
El doctor Ezequiel Pérez Campos, president de la Fundació Espanyola de Contracepció, afirma: “El nom de la campanya fa una clara referència a l’actuació preventiva, és a dir, a la importància que els joves coneguin els riscos a què s’exposen en una relació sexual desprotegida i posin les mesures de precaució necessàries. Per aconseguir-ho, és imprescindible fomentar el coneixement adequat de tots els mètodes anticonceptius, perquè accedeixin a les relacions sexuals amb la màxima seguretat”.

Informació de xocolata
L’element central de la campanya és un medicament fictici amb un envàs que conté una pastilla de xocolata i un ampli i detallat prospecte amb informació útil i rellevant sobre la sexualitat. En definitiva, l’objectiu és fer reflexionar els joves sobre la importància de tenir una informació adequada per evitar riscos innecessaris. En el marc de la campanya, s’ha redissenyat i actualitzat la pàgina web Informateya.com, on els interessats podran consultar materials informatius sobre sexualitat i resoldre dubtes en matèria d’educació sexual i anticoncepció.

Situació a Espanya
Segons la Societat Espanyola d’Anticoncepció, la preocupació principal dels joves espanyols són els embarassos no desitjats (87,5%), per sobre de les ITS (43%) i el VIH (24%). Malgrat aquesta preocupació i el fet que un 75% dels joves afirma que fa servir mètodes anticonceptius eficaços, quan arriba el moment, no ho fan i s’exposen a situacions de risc. Entre els motius més freqüents per no fer servir les mesures de precaució necessàries, destaquen el factor imprevist de la relació i el consum de begudes alcohòliques.

Coneix a fons la teva sexualitat. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de Riscos de la Sexualitat, gratis a Adeslas Prevenció.