Área Privada:
  •  


Actualitat

L’obesitat està renyida amb la productivitat 

Les persones amb sobrepès són menys eficaces a la feina, cursen més baixes i tenen menys nivell de concentració.  

18/10/2011 

Dos estudis recents coincideixen: els obesos rendeixen menys a la feina. Per millorar aquesta situació, els metges demanen als empresaris que ajudin els treballadors a adoptar hàbits saludables que, a més de millorar la forma física, els fomentin el sentit de l’humor i augmentin el rendiment.

El “presentisme”, el problema principal
El treball, coordinat per Eric Finkelstein, director adjunt dels serveis de Salut i Sistemes d’investigació de la Universitat Nacional Duke de Singapur (Duke-NUS), buscava determinar el cost per capita de l’obesitat entre els treballadors americans a temps complet, tenint en compte tres factors: despeses mèdiques dels empleats, pèrdua de productivitat a causa de problemes de salut (“presentisme”) i absentisme. Segons els resultats, les despeses per capita de l’obesitat arribaven als 16.900 $ en el cas de les dones obeses amb un índex de massa corporal (IMC) de més de 40, i 15.500 $ en els homes obesos amb el mateix IMC. El presentisme constitueix la major part d’aquests costos: el 56% en les dones i el 68% en els homes.

Esport i dieta per ser més eficaços
Durant les jornades sobre Alimentació i Treball de l’any 2009, els experts en nutrició van explicar que, a Espanya, cada vegada es menja pitjor i es practica menys exercici (el 13% de la població pateix obesitat i el 39%, sobrepès). Per millorar aquesta situació, els metges d’empresa opinen que empresaris i treballadors han de controlar els mals hàbits que desemboquen en un problema de salut i patiment per a qui ho pateix. Per avalar aquestes afirmacions, Juan Goiria, subdirector de Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament de Bilbao, va presentar els resultats d’un estudi que va fer una multinacional de l’automòbil on s’evidenciava que l’excés de pes s’associa clarament a una falta de productivitat.

Empleats més prims
La condició física és, cada vegada més, un element clau en els processos de selecció. Per aquest motiu, a més de mostrar comprensió cap a les persones que pateixen el problema, els especialistes recomanen als empresaris espanyols establir programes d’exercici dins de l’empresa que, a més de repercutir positivament en la salut dels empleats, contribueixin a combatre l’estrès, motivin el treball en equip i millorin el compte de resultats.

 Mantingues el teu pes en nivells saludables. Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de l'Obesitat, gratis a Adeslas Prevenció.