Área Privada:
  •  


Actualitat

En el món d’avui, és més problemàtica l’obesitat que la fam  

Segons l’Informe Mundial sobre Desastres 2011 de la Creu Roja, 900 milions de persones al món pateixen fam crònica i 1.500 milions, sobrepès. 

03/11/2011 

Aquestes dades es veuen agreujades per l’especulació sobre els productes alimentaris i la pujada de preus consegüent. Un altre aspecte que s’afegeix al problema és l’auge dels aliments processats sobre la producció directa de les matèries primeres. La malnutrició es deu, en gran mesura, a la importació d’aquesta mena d’aliments.

Fam i malnutrició
La Creu Roja Espanyola (CRE) ha tornat a posar en marxa programes que estaven abandonats des de feia anys i, al nostre país, distribueix aliments a 700.000 persones. L’informe destaca, a més, que ni el “pròsper Occident” se salva de la fama ni de la malnutrició. El 2010, es van destinar als EUA gairebé 68.000 milions de dòlars per alimentar 40 milions de persones.

Situació alarmant
Al món, 178 milions de persones pateixen retard per desnutrició en el creixement i tres milions de nens menors de 5 anys moren cada any per aquesta causa. El coordinador general de la Creu Roja, Antoni Bruel i Carreras, seguint dades de la FAO, precisa: “925 milions de persones patien gana el 2010. No parlem d’una mica de gana, parlem de falta d’alimentació, de no menjar, senzillament”. En contrast amb aquesta situació, en el món pateixen obesitat 1.500 milions de persones, fins i tot en països emergents del sud d’Àsia i del nord d’Àfrica, on l’obesitat associada a mals hàbits de vida i malnutrició per aliments processats es cobra més vides que la pròpia fam.

Efecte multiplicador
A més, continua Bruel, “el 60% de les persones que pateixen fam són dones, amb la qual cosa es genera un efecte multiplicador, ja que afecta també els fetus, durant l’embaràs, i els bebès, durant la lactància”. El coordinador general destaca l’augment especulatiu dels preus: “l’especulació costa vides. Després de més d’un any amb relativa estabilitat, avui els índexs de preus dels aliments de la FAO han augmentat més del 30%. No es pot especular amb matèries primeres bàsiques”.

Mantingues el teu pes en nivells saludables.Inscriu-te al nostre Pla de Prevenció de l'Obesitat, gratis a Adeslas Prevenció.

Torner a Notícies