Área Privada:
  •  


Actualitat

Negar l’obesitat 

 Un estudi dels Estats Units que ha dut a terme Catalyst Healthcare Research demostra que els americans que són obesos no assumeixen que tenen un problema de sobrepès. 

01/12/2011 

D’acord amb les últimes dades ofertes pels Centres de Control de Malalties (CDC, segons les sigles en anglès), a l’Amèrica del Nord el 33,8% dels adults i el 17% dels menors (entre 2 i 19 anys) són obesos. Durant l’anàlisi de Catalyst Healthcare Research, el 60% dels 15.000  adults enquestats va reconèixer que el principal problema del país és l’obesitat, seguit del càncer (16% dels enquestats). No obstant això, el 61% dels participants va afirmar que tenia una “molt bona” salut.

En lluita contra la distorsió
Els autors de l’estudi conclouen que, tot i que la població nord-americana sap que l’obesitat és un problema greu i molt estès, la majoria dels que la pateixen neguen la realitat. Els metges saben conscienciar la població sobre els perills de l’obesitat. No obstant això, molts doctors dels Estats Units no solen aconsellar als pacients que perdin pes. Segons una estadística del 2004, el 44% dels metges mascles dels EUA pateix sobrepès, una característica que els pot fer més difícil tractar el tema a la consulta.

Situació a Espanya
Segons el doctor Aniceto Luís Charro Salgado, director del centre d’Estudis Endocrins i Nutrició, “La situació a Espanya és diferent de la dels EUA. Segons les últimes dades del pla NAOS (Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat), el problema de l’obesitat ha parat de créixer i s’ha estabilitzat a Espanya. La dieta mediterrània i l’atlàntica són molt sanes i, tot i les influències estrangeres, continuen molt arrelades a la cultura espanyola, fet que ajuda a contenir el problema”.

Conscienciar els joves
“L’actitud dels metges espanyols és totalment diferent de la dels americans” –afirma Charro. “Saben que controlar el pes és clau per combatre moltes malalties, i per això procuren conscienciar els pacients. Tot i això, a la població hi continua havent molt desconeixement pel que fa als problemes que deriven de l’excés de pes, sobretot entre els joves. Molts es posen a dieta per aprimar-se, no per estar més sans. L’aspecte estètic té molt més pes que els riscos cardiovasculars o d’altres patologies com el càncer en aquesta franja de la població, que veu molt lluny el problema metabòlic”, conclou l’expert.

 

Mantingues el teu pes en nivells saludables. Apunta't gratis a Prevenir l'obesitat amb Adeslas SegurCaixa.

 

Tornar a Notícies