Área Privada:
  •  






Actualitat

Teràpia musical per a nadons 

Estudis científics recents proven que la música clàssica (concretament l’obra de Mozart) és especialment positiva per als nadons prematurs.  

28/03/2011 

Els beneficis de la musicoteràpia en centres hospitalaris són provats de fa temps. D’acord amb noves investigacions, l’obra de Mozart afavoreix les condicions dels nadons nascuts abans del final de la gestació. A més de relaxar-los, els redueix l’estrès hospitalari i el dolor o les molèsties que puguin tenir; també els millora la respiració, el ritme cardíac i els afavoreix l’alimentació, cosa que ajuda els petits a guanyar pes.

Teràpia musical a l’HUNSC
La Unitat de Cures Intensives Neonatals de l’Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria (HUNSC), adscrit a la Conselleria de Sanitat del Govern de Canàries, ofereix sessions de teràpia musical als nadons hospitalitzats en el centre. D’acord amb declaracions de la doctora Paloma González, coordinadora en la implantació d’aquesta iniciativa a la UCI neonatal de l’HUNSC, “aquesta experiència positiva ajuda a fer que els nadons es desenvolupin en un ambient relaxat i segur, com el que els hi proporciona el ventre matern”.
 
Música a la incubadora
Aquesta teràpia musical està ideada per a nadons que no superin els 1.500 grams de pes i/o les 32 setmanes, que es troben encara en incubadora, amb estabilitat hemodinàmica, predisposats a una bona tolerància alimentària i a no patir en el moment d’iniciar la teràpia musical, complicacions relacionades amb un naixement prematur. Els petits escoltaran música a la incubadora per sota dels 65 decibels una vegada al dia, a través d'uns altaveus col·locats a uns 30 cm dels seus pavellons auriculars. Durant les sessions, per tal de no interferir en els beneficis que aporta la música, s'elimina qualsevol altre senyal acústic.

Mètode cangur
La teràpia musical es complementa en aquest centre amb l’aplicació de noves tècniques com el mètode cangur i la lactància materna en nens prematurs, unes atencions que solen ser molt ben rebudes per les mares, ja que permeten un major acostament personal en un context de màxima cura.

Descobreix com millorar el benestar del teu fill. Inscriu-te al nostre Pla de Cures del Bebè, gratis a Adeslas Prevenció.