Área Privada:
  •  


Actualitat

Menys mortalitat a Espanya 

La Comissió Europea i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) afirmen que Espanya és el país de la Unió Europea on moren menys dones a causa del càncer de mama.  

24/01/2011 

Tal com sostenen les dades ofertes per les entitats esmentades, la taxa de mortalitat associada a aquesta malaltia és de 18,2 morts de dones per cada 100.000, mentre que la mitjana de la Unió Europea assoleix el 23,8%. El de mama és el càncer més comú entre les dones, i causa al voltant del 17% de les morts per càncer (dades de l’any 2008).

Incidència del càncer
Segons l’estudi, la major part dels tipus de càncer han baixat entre les europees, tret del de pulmó. Els investigadors apunten que aquest fet podria estar relacionat amb l’augment de dones fumadores registrat els darrers anys. El càncer de pulmó és el responsable de la major part de les defuncions per càncer entre homes i dones i d’un gran nombre de morts entre les dones.

Augmenten els mal hàbits  
Els resultats també desvelen que l’obesitat ha augmentat a la Comunitat Europea. Aproximadament el 15,5% dels adults i el 14,9% dels espanyols són obesos. A casa nostra, l’índex d’obesitat va passar del 7% el 1987 al 15% el 2006. El consum d’alcohol a Espanya, d’altra banda, s’ha reduït en un 36%. No obstant això, la mitjana de consum anual d’alcohol d’un ciutadà espanyol assoleix els 11,7 litres; 0,9 litres per sobre de la mitjana europea.

Les espanyoles, les terceres més longeves
L’esperança mitjana de vida de les espanyoles assoleix els 84,1 anys, només superada per França i Suïssa. Tot i que la recerca considera si es té una vida saludable fins al final o si es pateixen limitacions, Espanya es queda en la mitjana europea, que és de 61 anys. Els espanyols també superen l’esperança de vida mitjana amb 77,5 anys davant del 74,3 de la UE.

Si vols detectar a temps el càncer de mama inscriu-te al nostre Pla de Prevenció del Càncer de Mama, gratis a Adeslas Prevenció.