Área Privada:
  •  


Actualitat

Mare als 40 

L’estudi Clearblue El rellotge biològic de la dona afirma que una de cada tres espanyoles considera que encara hi ha temps per quedar-se embarassada per sobre dels 45 anys. 

01/02/2011 

Malgrat que els experts sostenen que l’edat ideal per tenir fills és, aproximadament, dels 25 als 35 anys, cada vegada hi ha més dones que volen ser mares passats els 40. L’estudi, fet per la consultora ASAP, ha recopilat dades de 1.500 dones espanyoles d’entre 20 i 50 anys. 

 Un rellotge que va endarrerit
Tot i que el 50% de les enquestades va admetre tenir el desig de ser mare abans de fer els 25, no es van plantejar seriosament ser-ho fins que no van complir els 30. El 30% considera que encara té temps de quedar-se embarassada passats els 45 anys. No obstant això, els experts sostenen que és molt difícil aconseguir un embaràs natural a partir dels 45 anys. A aquesta edat, la quantitat d’òvuls és molt petita i la taxa d’anomalies és molt alta.

Maternitat i estabilitat
De l’estudi Clearblue es desprèn que una de cada deu dones que es plantegen ser mares no tenen parella. Un 8% admet que tenir fills ha estat una de les causes que les ha motivat a buscar una relació estable. La situació econòmica també és un aspecte que observen les dones a l’hora de plantejar-se la maternitat, ja que la majoria no es decideix a ser mare fins que no tenen estabilitat en aquest terreny. La situació laboral ideal per ser mare és ser funcionària (triada per un 83% de les enquestades), i molt endarrere segueixen autònoma (10%) i assalariada amb contracte fix (6%).

“Il·lusió per ser mare”
En el seu desig de donar suport a totes les dones que es volen quedar embarassades, Clearblue va posar en marxa l’any passat la campanya “Il·lusió per ser mare”. Entre les iniciatives englobades sota aquesta iniciativa destaca la primera acció educativa en col·laboració amb la SEGO (Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia), que té com a objectiu formar les dones espanyoles, en especial les que tenen edats compreses entre els 20 i els 40 anys, sobretot el que està relacionat amb l’ovulació, la concepció i l’embaràs.

Assegura la teva salut i la del teu nadó. Inscriu-te al nostre Pla de Cures de l'Embaràs i el Puerperi, gratis a Adeslas Prevenció.