Área Privada:
  •  


Actualitat

La mala alimentació predisposa a la depressió 

Un treball fet per científics de les universitats de Las Palmas de Gran Canaria i Navarra sosté que abusar de la brioixeria industrial i el menjar ràpid augmenta el risc de patir aquesta patologia. 

14/05/2012 

Segons els resultats, els consumidors de menjar ràpid són, en comparació amb els que mengen pocs aliments d’aquesta mena o no en mengen, un 41% més propensos a desenvolupar depressió. En paraules d’Almudena Sánchez-Villegas, professora titular de medicina preventiva i salut pública de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i autora principal de l’estudi, “Com més menjar ràpid es consumeix, més gran és el risc de depressió”.

Més de 10.000 participants
Per dur a terme aquesta investigació, l’equip de Sánchez-Villegas ha partit de les dades del projecte SUN, Seguiment Universitat de Navarra, un macroestudi que inclou informació de més de 21.500 voluntaris, recopilada des de l’any 1999 i que s’actualitza cada dos anys a través d’un qüestionari detallat. El treball sobre dieta i depressió estudia un grup d’unes 10.000 persones; els investigadors van deixar fora les que ja patien depressió o reflectien dades incorrectes o incompletes sobre la dieta.

Seguiment prospectiu
“Estudis previs que recollien dades sobre la dieta i la depressió de manera simultània (transversals) demostraven que les persones deprimides menjaven malament. Nosaltres hem fet un seguiment prospectiu durant una mitjana de 6 anys, que permet establir una relació causal entre la mala alimentació i aquesta patologia mental”, explica l’autora.

Investigació en marxa
Amb l’objectiu de donar resultats fiables, els investigadors també han tingut en compte altres factors relacionats amb estil de vida, estrès, edat dels participants... i els han analitzat a través de models matemàtics complexos (multivariants). “Tot i que encara no es pot parlar de resultats concloents, hi comença a haver proves consistents que relacionen una dieta rica en brioixeria industrial i menjar ràpid amb la depressió. A Austràlia, Noruega o el Regne Unit s’estan fent estudis en aquesta mateixa línia i les dades que se n’obtenen són molt semblants”, declara Sánchez-Villegas.

Accés a les publicacions de la notícia:

Mantingues el teu pes en nivells saludables. Apunta't gratis a Prevenir l'Obesitat amb Adeslas SegurCaixa. .

Tornar a noticies