Área Privada:
  •  


Actualitat

Afavorir la lactància materna  

Amb l’objectiu d’aportar una atenció més humanitzada als nounats i les seves famílies, es creen els “lactaris”, espais pensats perquè les mares alletin els fills de manera confortable.  

18/04/2011 

D’acord amb l’OMS, la lactància materna és la forma ideal d’aportar als nens petits els nutrients que necessiten per créixer i desenvolupar-se saludablement. Aquesta organització recomana la lactància exclusivament materna durant els primers 6 mesos de vida. Després d’aquest temps, s’ha de complementar amb altres aliments fins als dos anys.

Inici de la lactància
El personal sanitari que assisteix l’embarassada durant l’embaràs, el part i el postpart, informa la dona sobre els beneficis de la lactància materna i sobre com s’ha de posar en pràctica. El contacte “pell amb pell” entre el nounat i la mare és fonamental per activar aquest procés natural. Per aquesta raó, després del part, es col·loca el bebè sobre l’abdomen de la mare com més aviat millor. Per afavorir aquest contacte, les dones a qui se’ls ha practicat una cesària resten a la sala de parts durant la seva recuperació, sense ser traslladades a l’àrea de recuperació general.

Un bon exemple
Per fomentar i donar suport a la lactància materna, com manté el Projecte d’Humanització de l’Atenció Perinatal a Andalusia, l’Hospital Alto Guadalquivir d’Andújar (Jaén), ha inaugurat un “lactari”. Segons Alfons Gámez, director gerent del centre, “aquest ‘lactari’ sorgeix de la inquietud per aportar als nounats i les seves famílies una atenció cada vegada més humanitzada, integral i personalitzada”. La sala es va pensar per donar el màxim confort a les mares i els petits; està equipada amb els recursos necessaris per extreure, refrigerar i emmagatzemar llet materna. El “lactari” es complementa amb una sala de bany perquè les mares i els pares puguin aprendre i participar de la cura i de la higiene dels nadons amb el suport dels infermers.

Assegura la teva salut i la del teu nadó. Inscriu-te al nostre Pla de Cures de l'Embaràs i el Puerperi, gratis a Adeslas Prevenció.